Re: klasika - pryč se současnou přetvářkou


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: JJ , posláno: 2.6.2009 15:54:43, z adresy: 87.230.79.240

"V OB je prostě dána klasika časem vítěze a liší se podle toho, je-li to Hubman, Smola, Jansa nebo Franta Kuldanů."

jo, to jsem si všiml, a je to samozřejmě nesmysl, pokud chce závodník běžet trať s názvem Klasika, tak má v ČR běžet závod v kategorii E (tedy na 90-100 minut vítěze ze špičky), jinak neběží klasiku ale zkrácenou a to je podvod na lidi.


Ironman taky nemá zkrácené tratě podle výkonosti, ale je jednotná trať pro všechny výkonostní úrovně. Takže bych navrhoval, aby všechny podkategorie měli vždy stejně dlouhou trať jako E, pak by se teprve dalo poznat, jaký je opravdu zájem o to běhat klasiku a jaký o middle (opět ale disciplína middle na 35-40 minut vítěze ze špičky a pro všechny podkategorie stejně dlouhé, nikoli to zkracování podle výkonosti).


Kdedak, zatím jste mi nedali ani jeden argument, proč bych měl považovat Klasiku za královskou disciplínu. Ultravytrvalecké dlouhé běhání v lese je minulostí, nyní rozhoduje rychlost, dravost a přesnost.

Smiřme se s tím.






>Podle tvého argumentu klasiku běželo jen pár lidí v republice a to ti co nás někdy reprezentovali v této disciplíně v mužské nebo ženské kategorii.
>V OB je prostě dána klasika časem vítěze a liší se podle toho, je-li to Hubman, Smola, Jansa nebo Franta Kuldanů.
>
>Dale bych rád napadl tvou teorii o náročnosti trénování na různé disciplýny. Budu v tom možná ojedinělý, ale mně se mnohem snáze trénuje na objem, než rychlost.
>V době mimo sezonu, nezáleží který den v týdnu půjdu běhat objem. Takže jdu ten den, kdy mám čas (Sobota). Trenink pro mně pak není žádný ultravytrvalostní utrpení, nýbrž odlišná forma výletů od chodících turistů. Jen je třeba najít vhodné lokace, prostorný les.
>Naproti tomu rychlost v sezóně, musím jít v Po-St jestli si chci do výkendových závodů odpočnout. Po práci kdy jse unaven vrátím domů, bych si nejradeji na 40 min jen lechce zaběhal a do nějakých stříďáků či úseků se musim nutit. Proto nesouhlasím s tvojí teorii, o tom na jakou disciplýnu se jak trénuje. Je to prostě jen otázka pohledu.
>>no ale vždyť to píšu, klasiku převážně obhahují ti, co ji ani sami řádně neběhají.
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)