Re: až tak nee - kdepak, klasika je mrtva


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: JJ , posláno: 31.5.2009 21:22:04, z adresy: 84.52.79.135

"Ale není to vůbec o tom, proč zavrhnout klasiku na 11 až 15 kilometrů, klidně bez "dlouhého" postupu, i když nějakou inteligenci stavby bych vyžadoval."

i já jsem byl dříve stoupencem klasiky jako hlavní disciplíny OB, naštěstí jsem ve Skandinávii po práci v lesnictví prozřel. Kdo si chce hrát na lesního tvrďáka (tak na mě totiž ze zdejších ohlasů působí obrana klasiky), nechť se přihlásí na prořízku či na sázení, po 4-5 měsících full-time práce si každý uvědomí, že civilizace je přeci jenom krásná věc a že novodobá hra na vojáky v podobě klasiky je tak trochu prázdná.

Navíc klasika už vůbec neodpovídá současné mládeži, ač je prý podle některých sociologů metrosexuálům v současné chvíli již odzvoněno (já osobně bych to neviděl tak černě, krize pomine), městský OB sprint zde propásl velkou příležitost. a to samé máš s kulturou Emo, tam velký individualismus v podobě klasiky nemá jakoukoli šanci.

Kdepak, klasika je pro mě mrtvou disciplínou, vždyť i jedna z největších ikon mužského vytrvalostního sportu Oskar S. (nechci jmenovat, znalci běžeckého lyžování a zároveň OB si doplní) bil svoji přítelkyni.

A to jak sám uznáš je špatné.

"40 minut naplno v lese a mazej zpátky k rodině", tak by mělo znít základní motto výkonostního orientačního běhu tohohle století.

A je jen na nás, zda se ho povede naplnit.



>Ano máš pravdu, že není podstatné jen vybrat ten správný postup. Prudí mě exoti, co před startem zvěstují - To nebude správná klasika, maj tam jen 21 kontrol, tam to nebude vůbec o volbé postupů. A já říkám proč ne a proč mezi dlouhé postupy nezařadit krátké technické vyzobávky.
>
>Ale není to vůbec o tom, proč zavrhnout klasiku na 11 až 15 kilometrů, klidně bez "dlouhého" postupu, i když nějakou inteligenci stavby bych vyžadoval.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)