Re: Re: první úspěchy nasazovacího rankingu


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: JJ , posláno: 22.5.2009 15:57:25, z adresy: 145.100.104.19

"Akorát ti nechápu, jak na příkladu kategorie H21A ukazuješ tu spravedlnost MČR..."

ty H21A jsem uvedl jen pro případ, že i Áčka jsou dobrým závodem, kór ve sprintu, kdy se špička H21A vyrovná svými časy nějakému 5.-10. místu v H21E. A že tedy díky tomuhle opatření by tam měla být ještě větší konkurence.

Navíc to donominování pomůže kvalitním závodníkům v tom, že nasbírají dostatečný počet dobrých rankingových závodů, jelikož jsou nasazeni výše (a tedy berou vyšší body) než čemu odpovídá jejich rank. koeficient po vydělení 10. To jim pak umožní start na dalších závodech, tedy jejich pohyb soutěžemi se tím urychlí.

Ranking se 2 závody tak slouží jako jakási R licence, o kterou ale bežec na rozdíl od pravé R licence může kdykoli přijít (či si ji naopak může kdykoli vyběhnout), pokud se najde někdo lepší než on (tedy s lepším rankingem za 2 závody) a rovněž má nedostatek závodů.

Bohužel to zde celé trochu naráží na hradbu klesající účasti na obl. závodech těch opravdu top běžců, jelikož bez jejich bodů "dodaných" závodu nelze body dostačující k nominování do E vyběhnout ani top výsledky. To pak způsobí to, že se přes 2závodový ranking spíše nominuje běžec s výbornými výsledky v minulosti proti běžci s výbornými výsledky v současnosti, jelikož ten první má obvykle body ze závodů s vyšším koeficientem, zatímco ten druhý je má ze závodů s koeficientem nižším - jarními závody. Tedy ten, který se chce nominovat na jaře skrz 2závodový ranking, musí zaběhnout o dost lepší závody (letos to byly výkony na úrovni české špičky, aby se člověk nominoval do zítřejšího závodu E) než běžec s výsledky z minulé sezóny, jelikož ten má výhodu právě toho koeficientu.

Ale to už je zase jiný problém, hlavní je, že možnost automatické nominace na jakékoli MČR skrz ranking existuje a není to vázáno na počet odběhlých závodů (resp. je - na číslo 2). Zároveň to urychluje pohyb závodníků v soutěžích.

Na světě je hned krásněji.



>...spravedlnost MĆR???
>
>neblázni... spravedlnost je přeci slepá!!!!
>Akorát ti nechápu, jak na příkladu kategorie H21A ukazuješ tu spravedlnost MČR...




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)