Re: Re: Je to vůbec orienťák


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Svihak , posláno: 11.5.2009 19:49:03, z adresy: 147.230.26.246

Docela zajimava diskuse, takze taky v kladam svuj nazor. Tento prispevek od Haspra je podle me naprosto trefny a ve vsem se nazorove shoduji. Myslim, ze v soucasne dobe je opravdu nejtezsi vyhrat sprint a dle meho nazoru je prave ve sprintu opravdu nejvetsi konkurence prave proto, ze se smazava ta casova a financni narocnost. Opravdu staci 2-3 mesice potrenovat pouze na sprint a byt v top forme na tech 15 min., coz u klasiky nejde, tam se musi tocit objem celou zimu a u midlu taky, pac se musi hodne behat v tezkych terenech. Je to davno, co jsem bezel svetovou soutez, ale vzdycky, kdyz jsem pres zimu dobre potrenoval, nebyl problem byt hodne dobre na klasice, ale ve sprintu to rozhodne tak nebylo... Dale se smazavaji proslapany cesty, minimalni sebehnuti atp... Sprint je opravdu specificka disciplina, je nejlepsi pro divaky a podle me je nejtezsi se prosadit prave v teto disciplina jak v CR tak na svete...

>"Když to čtu - Je tedy sprint vůbec orienťák? "
>
>- samozřejmě že ano
>
>Ale cílem bylo upozornit na jeden aspekt sprintu, na který se rádo zapomíná, a sice že jde o nejvíce spravedlivou disciplínu s ohledem na "podmínky přípravy".
>
>Pokud se podíváme na světové závody, kde je vše tak trochu víc patrné než na domácích kolbištích, pak vidíme díky přetechnizování middlu nutnost nabíhat kvanta a kvanta kontrol v relevantních terénech.
>Trénink na klasiku je svoji náročností pak spíše pro profi či semiprofi sportovce.
>
>Ale sprint tahle vnější omezení vůbec nemá, může v něm uspět jak chuďas, který doma po práci běhá kolem baráku, tak profi sportovec.
>
>a to je důvod, proč je sprint nejlepší disciplínou. To, zda daný běžec uspěje či nikoli, závisí jen a jen na daném běžci.
>
>Sprint tak stále ještě nese plamen poselství o vítězství spravedlnosti.
>
>Ale díky současným sprintovým soutěžím tento plamen pomalu dohořívá.
>
>
>>kde tolik nerozhoduje časově a finančně náročná mapová příprava a trénink v lese
>>
>>Když to čtu - Je tedy sprint vůbec orienťák?
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)