Re: ISSOM 2007


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Rysák , posláno: 11.2.2009 17:14:42, z adresy: 84.42.188.215

Ahoj,

oficiální a jediný správný výklad použití značky 529 z ISSOM2007/IOF verze (který mi dala sama vážená mapová komise IOF) je ten, že můžeš na mapě použít pouze 2 odstíny hnědé, jeden pro plochy v "urban area" a druhý (o 20% tmavší) pro "non-urban area". Znamená to, že můžeš použít kombinace 0%/20% (např. Benátky kde je výplň ulic bílá), 10%/30%, 20%/40% a nebo 30%/50% (pro mapy, kde zpevněných ploch není moc). To, že v Olomouci byla pouze jedna hnědá bylo dáno tím, že jsem si celý prostor definoval jako "urban" (toto si může mapař určit víceméně sám, žádný předpis na to neexistuje).

Pokud jde o používání CZ varianty ISSOMu, tak:
- jsem si naprosto jist, že jsme v soutěžní komisi někdy někde schvalovali, že sprintové závody ČSOB v roce 2009 musí použít ISSOM by IOF, jen teď nevím, kde (a jestli vůbec) je toto rozhodnutí zveřejněno
- v každém případě mapu pro MČR 2009 ve sprintu mám zadánu udělat (a dělám) v klíči ISSOM by IOF (= soulad s rozhodnutím SK)
- pak mi ale nějak nesedí pár předpisů, když v SŘ-OB-2009, čl.1.6 se píše že mapy musí být podle "Směrnice..." a v té (novelizovaná verze z února 2007)v čl.1.3.2.2 je napsáno, že sprinty musí být podle dokumentu "Mapy pro orientační sprint", což je právě ona česká verze ISSOM2007. Tohle by asi ještě chtělo trochu doladit(!!), možná se čeká na onu dohodu Sekce OB s Mapovou radou o zneplatnění ISSOMu by CZ (= úprava "Směrnice...").

zdar,
Rysák

>Nevi nekdo, jaky je aktualni posun v oblasti ISSOMu 2007 cz? Je platny / vyzadovan / zrusen / doporucen?
>
>Chystam se delat jednu sprintovou mapu a zajimalo by me, co je dnes preferovanym klicem.
>
>Kdyz jsem se dival do sablon symbolu na mapove komisi IOF, tak jsem zjistil, ze pro symbol 529 zpevnena plocha jsou pouze 2 symboly v OCADu (urban, non urban). Pritom klic povoluje vyjadreni 0-30% hneda pro urban a 20-50% pro non urban.
>
>Debatou s Olafem a porovnavanim sprintovych map (napr. MS v Olomouci - stejna hneda pro chodniky i cesty, naproti tomu jine mezinarodni IOF zavody - jina hneda pro chodnik a jina pro cesty) jsem dosel k zaveru, ze neexistuje jednotny zpusob mapovani.
>
>Pritom v ceskem klici se u symbolu 529 IOF pise, ze je dle mapove komise IOF povolena pouze jedna barva hnede v urban a jedna (+20%) v non urban oblasti.
>
>Existuje na to nejaky jednotny nazor a ma pripadne nekdo k dispozici sablonu symbolu pro OCAD s rozlisenim stupnu hnede?




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)