MČR ve sprintu a ranking + nominace z H21A


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 4.12.2008 10:38:41, z adresy: 195.113.47.120

MČR ve sprintu a ranking

Tak soutěžní komise rozhodla tak, jak rozhodla. Je to trochu pozitivní posun z jednoho důvodu – konečně v rankingu o něco půjde (dostat se do 25 nejlepších běžců) a ne jako doposud nasbírat počet závodů s dobrými soupeři.

Přesto bych jen upozornil na pár dle mě chyb, které ale mohly být vzaty v úvahu a přesto se rozhodlo pro tento systém:

1) o velké části startujících se rozhodlo již v letošní sezóně. Díky započítávání závodů za poslední rok a nikoli za kratší období běžci při ztrátě formy padají dolů pomalu (i díky rank. koeficientům, kdy nasbírat dobré body, které by stačily na MČR ve sprintu se povede jen na velkých závodech)

2) pokud se podívám na výsledky z letošních 2 sprintů (vrchlabí a slatiňany), zjistím, že průměr na km byl u nejlepších běžců (1-3) v kategorii H21A lepší než 10. v H21E. Proto nevím, proč je nominace redukována jen na 10 míst z elity a nikoli přidány 1 až 3 sloty z kategorie A (sem by pak mohla existovat ona otevřená divoká karta, která umožní start na MČR každému), když na kvalitě běžců rozhodně neubude.


zde jsem si ze Zhaly.kom dovolil okopírovat malý citát:
„11:21 Petr Klimpl: "Zabývali jsme se smrští návrhů změn v rankingu." Jirka Jansa právě pronikl na shromáždění. Ano, jestli je někdo pátý nebo sedmý v rankingu nehraje roli. Jirko, slyšíš?”

Ano slyším, poté ale nechápu, proč je ranking používán jako hlavní nástroj k nasazování na MČR, pokud je to jen hříčka, kterou se nemám zabývat. Nejjednodušším způsobem je přeci přímá nominace z nějakých závodů (oblastní přebory, potažmo nějaké jiné stanovené závody), tak proč není alespoň částečně umožněna tato možnost, když pro dle mě ne zas tak male procento běžců je 10 závodů v rankingu příliš (s tímto si ale již připadám jako rankingový disident, jelikož zde u většiny pisálků platí, že co není problem pro ně, není problem pro nikoho). Společně se štafetami a pořádáním je kalendář již tak nabitý, tak proč je započítáváno ještě tolik individuálních závodů, nepochopím.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)