Re: metodologie změny soutěží - se zaměřením na fiktivní běžce


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Jihocech , posláno: 10.11.2008 13:22:18, z adresy: 147.228.209.157

Ad A) no proc ne, jen bych zvazil konstantu 4, dost mozna by stacilo min (3). Pres zimu ti projdu letosni vysledky oblastnich mistrovstvi a porovnam..
Ad B) mi pripada jihoceskou optikou jako blbost. Ne teda jako uplna blbost, jista logika tam je, ale povede to ke zvyseni celkoveho poctu bodu a minimalne rok bude ranking znehodnocen prechodem na novy system. Nejsem si jistej, ze budou rankoholici a rankofilove (jako ja) ochotni stravit rok bez sve oblibene hracky...
Btw se ti stane, ze bude dost zavodu, kde budou body z 50,100,150,200,2xx, treba i u kategorii H21K, kde se da bez problemu obsadit celni pozice a urvat tak cenne body zadarmo. To je (jestli jsem dobre pochopil) jedna z veci, proti ktere bojujes.
Ale diky za navrh.
VCB8701

>V této stati se pokusím obhájit, proč je nutná změna v současných soutěžích (pro ty, kteří se mi schováni za rouškou anonymity posmívají, kolik jsem tomu již věnoval času, tak vězte, že má tréninková aktivita poklesla na nulu a tedy zdejší psaní jde na vrub této činnosti).
>
>Čili na současné soutěže (a v nich hlavní roli tvoří ranking jako nominační soutěž pro veškerá MČR) jsme se do této chvíle podívali 2 způsoby:
>
>1) je to zcela jedno (to jsem zde označil soutěžním nihilismem a dávám příklad hokejisty, který v soutěži bojuje o každý jednotlivý puk,, zároveň to považuju za znehodnocování sportovního úsilí běžců, co ranking sledují)
>
>2) jedno to není a je třeba porovnat náklady a výnosy. Pokud není vůle investovat do překopání celého systému, nabízím 2 řešení zcela zdarma:
>
>A) včera zde prodiskutované nominace na MČR z oblastních mistrovstvích (ze sprintu první nepostupující, z klasiky a krátké např. první 4 nepostupující)
>
>B) pokud má každý jednotlivý oblastní závod (nezmiňuji vícedenky, jelikož zde jejich statutu v rámci soutěží nerozumím) mít statut nominačního závodu na MČR (z dlouhodobé soutěže ranking), navrhoval bych, že v každém tomto závodě startují oni fiktivní běžci, kteří dodávají body (pro posměváčky - fiktivní běžec je ve své podstatě v současném systému ranking to samé, jako když se z nějakého závodu postupuje přímo, nehledí se na soupeře, co dorazil, ale na výsledek. V systému fiktivní běžec ale nejde o pevně dané postupové místo ale o "pevněji" dané body). Systém by pak mohl vypadat následujícím způsobem:
>každý rankingový závod by měl např. startující 50.,100.,150.,200.
>Pokud by bylo startovní pole lepší, postupně by se odmazali ty nejhorší běžci. Zůstala by tak záchována i intelektuální zábava některých běžců optimalizujících své body křížením republiky tam a nazpět podle bodů startujících, jelikož lepší běžci by dodali lepší body, jen by to nebylo o tolik jako nyní.
>
>Zde jen dodám, že analýzu toho, jaká přesně rankingová místa by měla na každém obl. závodě startovat jsem ještě nedělal, počkám až na vaše návrhy, proč jo a proč ne, či další návrhy, jak rank. body z oblastí lépe srovnat.
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)