Re: Re: Re: to Kuba z Vjc


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Kuba z VjČ , posláno: 31.10.2008 11:29:01, z adresy: 90.176.34.47

Asi Tě opět vyvedu z omylu. Když je slabší oblast, tak se počítá s tím, že tam jsou slabší běžci - pravda je blbé, když přijede na závod jedna dvě ženy, to se pak celkem nic moc nepočítá. Pokud se ale koukneš třeba na výsledky z mistrovství na klasice, tak před dvěmi roky na Supí hoře se Pavle Fialové nepodařilo semifinále, tak běžela finále C - tj. proti lidem, které většinou potkává na oblstňácích ve slabších oblastech. Bodama do rankingu byla na tomto mistrovsví do pátého místa - když na to máš a urveš to o dost, tak ty body dostaneš proti jakémukoliv soupeři...


>"Proč je 10 závodů přinese objektivnější hodnocení než 7 závodů by měl vědět každý. Když děláš průměr, tak je vždycky lepší mít více vzorků "
>
>tohle platí, pokud jsou vzorky nasbírané ze stejného šetření. Zde to ale neplatí, jelikož běžci ze slabých oblastí mají v části výsledků automaticky slabé body (ne za výkon, ale za to, že zde běhají běžci s horšími body), čili proto 10 závodů není lepší kvůli průměru, jelikož ty 3-4 závody navíc vedou k automaticky horšímu výsledku.
>
>Mně osobně by přišlo nejlepší do koeficientu zahrnout i odchylku od směrného času (v ideálním případě by se měl ranking počítat čistě jen podle odchylky od směrného času, jediný problém pak je, že do výsledku se započítá i tvorba stavitele trati), ale na tvorbě jsem se nepodílel a jelikož nejsem matematik, tak by mi to trvalo značně déle. Z toho důvodu jsem navrhoval, že když ne změnit rank. koeficient, tak alespoň ulehčit start na MČR, jelikož současným systémem je startovní rošt zkreslen (můžeme se tady hodiny hádat, jak hodně, ale zkreslen je)




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)