Re: to JJ II


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 30.10.2008 0:14:35, z adresy: 78.128.168.239

na rozdíl do tebe a tvého nekončícího posmívání jsem se alespoň pokusil se současným systémem něco dělat. Myslím, že například drobné změny v rankingovém koeficientu (umístění, odchylka do směrného času), nasazování na MČR z oblastí, otevření MČR, divoká karta, kterou lze získat v průběhu sezóny, jsou celkem dobrý návrhy a po prodiskutování a technických změnách jsou schopný fungovat.

Už vůbec nechápu, proč zde píšeš, že jsi béčkař, změny k spravedlivějšímu systému jsou snad dobré pro každého. Z tohohle jen usuzuju, že ti to je zcela jedno, tebe zase tak závodění nebere, a proto se ostatním posmíváš. Tomu říkám soutěžní nihilismus a cením si víc hokejisty, co se kvůli jednomu bodu do krajskýho přeboru je schopnej na ledě přizabít.
S pozdravem a s oznámením o konci debaty (kolikátým už), jelikož všechny mé návrhy má soutěžní komise, Jiří Jansa

>Ahoj JJ, dlouho jsem hledal, za co ses mi omlouval, ja nevedel, ze to teprv prijde. Nezlob se, ale ja jdu do dohledavky vzdycky se zvysenym tepem a orazeni kontroly je vlastne takovej gol.. Btw videl jsem par svych fotek z dobehu, myslim, ze takhle zapalenej tretiligovej hokejista neni:) A mimoto jsem vecnej Beckar, ne "orientacni bezec v A zebricku".
>A jestli ti to nikdo nerekl, tak si z tebe delaj vsichni srandu, protoze neco navrhnes a druhej den navrhujes opak. Mozna by ti (a verim, ze i nasemu sportu) prospelo, kdyby sis to vsechno pres zimu pekne promyslel a na jare nam to povedel. Nikdo totiz nebude delat analyzu Jansova navrhu, kdyz stejne druhej den svuj navrh nahradi lepsim.
>Tentokrat se i podepisu, natolik si za tim stojim:) VCB8701
>
>>Sice se to zde pomalu mění v monolog (ale to se kreativcům mého kalibru stává velmi často), ale nedá mi, to abych ještě nezveřejnil pojednání o metodologii soutěží v orientačním běhu, zde se totiž zcela evidentně neshodujeme, současný systém soutěží je pak mišmašem mezi oběma názorovými školami.
>>
>>1) na závodění v OB se můžeme dívat jako na sérii závodů v rozličných terénech, vzdálenostech, na různých měřítcích. Jde tedy o jakousi dlouhodobou ligu, na jejímž konci ten s nejvíce body prokáže, že je nejlepším orientačním běžcem = umí běžet rychle sprint i rozvážně klasiku ve městě i v lese. Takovémuto typu soutěže odpovídá současný ranking. Nevýhodou ale je, že poté je v současném rankingu příliš málo závodů, nutný počet závodů se dá nasčítat za 2 víkendy. Proto bych se klonil ke zvýšení počtu závodů započítávaných do rankingu, aby to byla soutěž opravdu dlouhodobá. Z rankingové soutěže by se pak mohla stát zajímavá soutěž, kdy by mohly být zvěřejňovány žebříčky z různých disciplín, různých typů terénů, za různá období.
>>
>>2) druhým metodologickým přístupem pak je vidění všech závodů jako neustálého tréninku k pár vrcholům sezóny. Tomu by odpovídala síť mistrovství s kvalifikačními závody, na které by byl co nejvíce otevřen přístup závodníků.
>>
>>Současný systém je dle mě jakýmsi kompromisem, který ale zvýhodňuje přístup číslo 1. Proto bych přivítal jakékoli kroky, které by umožnili metodologický přístup číslo 2.
>>
>>Pro ty, co mě nařknou z toho, ať to neberu tak vážně. Myslím, že právě tohle, tedy neustálý nihilismus v přístupu k soutěžím, velmi škodí, a dělá z OB sport 3. až 4. kategorie (nehledě na to, že i pitomej hokejista v krajským přeboru jede za pukem s větším zapálením než orientační běžec v A žebříčku běží za svojí kontrolou).
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)