shrnutí mých příspěvků


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Jiří Jansa , posláno: 27.10.2008 13:46:02, z adresy: 78.128.168.239

Já bych uvedl takové shrnutí mých příspěvků, aby ze zdejší diskuze nevyplynulo, že jsem výstřední blázen.

3 měsíční ranking
- osobně mě velmi baví závodit (zde mě můžete napsat, že jsem pošetilec, ale já jsem za toto "passion for competition" rád) (navíc v OB je každý jiný (ať již terénem, vzdáleností apod.)), ovšem současný systém je dle mě přiliš statický. Ve většině závodů tak zcela vůbec nerozhoduje zda jsem běžel o 5 minut lépe či hůře, spíše rozhoduje, zda jsem na závod dojel či nikoli. To společně s důležitostí, kdo startuje v závodě, a tím spočítaným koeficientem, činí ze systému statickou loterii.
Proto jsem se pokusil tento systém zlepšit, ať již zkrácením doby, za kterou se výsledky berou, či vyrovnáním koeficentů závodů (fiktivní běžci, důležitost umístění)atd., zesložitěním nasazování do závodů E a A apod. Zde jste mě rozcupovali, náklady na takový systém by byly asi příliš nákladné.

otevřenost MČR
osobně si myslím, že každý má v každé sezóně právo se nominovat na MČR v jakékoli disciplíně bez nutnosti nějak zvlášť soutěžit v rankingu. To v současném systému nefunguje, proto bych se klonil k vzniku či rozšíření licence (viz vlákno rozšírení licence), která tento problém řeší. Společně s oblastními mistrovstvími má pak každý se právo nominovat, aniž by bylo nutné udělovat divoké karty.

rankingová soutěž
po vzniku licence, kterou zmiňuji, bych se pak klonil ke vzniku rankingu s větším počtem závodů (např. 15-20), který se právě nedá oběhat za 2 víkendy a byl by tak opravdovou dlouhodobou soutěží. Může být vyvěšován klidně jen na konci sezóny, ale myslím, že právě množství závodů v rozličných terénech dělá OB dosti special a zasloužilo by si vlastní soutěž.

zrušení divokých karet na MČR
Po tomto bych se klonil ke zrušení divokých karet na MČR (na dlouhou a noční potřeba nejsou, stejně to tolik lidí neběží, zde vůbec nechápu omezení rankingem, neviděl bych problém, kdyby tam jel někdo, kdo by to běžel 4 hodiny, prostě se pořadatel sebere a ve stanovený čas závod ukončí), u klasiky, krátké a sprintu má nominace zcela záviset na tom, zda jsem se nominoval. V systému doplněném o novou licenci ať již v jakékoli podobě tato možnost nebude sebrána nikomu.

tak jsem se sem již poněkolikáté vybrečel, teď ale cítím, že moje dílo je kompletní, většinu z vás jsem alespoň načal v tom, že nějaké změny v systému jsou nutné



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)