text soutěžní komisi - vznik nové licence


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Jiří Jansa , posláno: 26.10.2008 12:31:43, z adresy: 62.240.183.85

Zavedení nové licence

Dobrý den,

Obracím se na Vás s dalším zlepšením současného systému ranking a následných nominací na MČR (omlouvám se, pokud jsem s tím již poněkud otravný, ale současný systém dle mě obsahuje několik atributů, které jsou demotivující a někdy příliš časově a finančně náročné).

Jde o udělování divokých karet a následný zisk licence R. Navrhoval bych totiž systém, aby i ze závodů Elity a A žebříčku šlo získat R licenci, která by běžci pomohla nepřijít zároveň o MČR a zároveň mu umožňovala holé lidské přežití.

Současný systém uděluje licenci R na základě výsledků z minulé sezóny (MČR) a celkového výsledku v rankingu. Já bych navrhoval doplnit tento systém možností získat tuto licenci (či licenci jinou, může se jmenovat například W) i v průběhu sezóny, ze závodů Elity a A žebříčku.

Jak by takový systém fungoval ?
Závodník si před daným závodem požádá o divokou kartu do kategorie E či A (soutěžní komise by rozhodla, kam ho pustí bez patřičného místa v rankingu). Podle výsledku v tomto jednom závodě mu bude udělena daná licence W (například 1.-20. místo v E, 1.-3. v A), která ho bude opravňovat ke startu na všech mistrovstvích v dané sezóně (případně i celorepublikových závodech) bez nutnosti žádat o další divokou kartu, po sezóně tato licence automaticky propadá, závodník se velmi pravděpodobně posunu v rankingu vzhůru nebo získá licenci R.

Tímto se umožní i někomu, kdo nemá možnosti systematicky a cílevědomě se zúčastnit systému ranking, aby nepřišel o start na MČR v dané sezóně. Zároveň pokud byl někdo dlouhodobě mimo OB, jeho návrat je mnohem rychlejší. Zároveň pomůže někomu, kdo například přes zimu udělal velký výkonostní skok, aby nemusel na jaře nahánět body, takto bude mít možnost rovnou prokázat svoji výkonost v 1 závodě a bude hotovo.

S přátelským pozdravem,
Jiří Jansa




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)