Re: Re: Re: Re: Re: diskuze na BENu a souteze v CR


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiri jansa , posláno: 22.10.2008 19:24:18, z adresy: 195.113.58.67

ad1) dobře, ale nenapadá mě sport vyjma kolektivních, kde by jsi musel mít 10 závodů (zde opravdu jde jen o kvantitativní omezení), aby jsi mohl závodit na MČR. Osobně bych byl zcela přesně pro ten systém, co uvádíš, místa z oblastí z jednoho závodu a jedem, diskriminace nediskriminace.

ad2) moje osobní důvody jsou zcela nepodstatné. Zde jde o systematickou diskriminaci závodníků s určitými atributy. Já například na závod nejedu kvůli tomu, abych tam naháněl body, ale abych si v prvé řadě velmi dobře zatrénoval, což bych pak mohl prodat na mistrovství. To tenhle systém vůbec neumožňuje. Dále rozhodně nevyhovuje někomu, kdo se celkem pěkně musí otáčet v práci a ve škole, a víkend je jediná doba, kdy může být doma. Pro toho pak objet 10 závodů a KVALITNĚ je oběhnout může být nadlidský problém (zde jen uvedu, že to není můj současný případ, taky jsem se v rankingu vypracoval zpět, ale pokud budu muset např. příští rok skloubit škola, práce, sport, je jedinou variantou, jak to dokázat, nejezdit na závody a o víkendu trénovat).
Z tohoto pohledu opravdu považuju současné soutěže (ne sport, ale jeho soutěže) za nespravedlivé. Na to, že jde o sport, který si člověk financuje sám, jsou jeho soutěže velmi zavazující a nutí k neustálé soutěžní aktivitě.

>Nikdy jsem nikde neřekl, že současný systém je ideální (možná proto, že ideál jaksi neexistuje:-))
>Ale jen tak na okraj:
>1) Pokud vím, tak ve většině ze sportů, které to mají teoreticky podobně hodnotitelné, se vůbec neřeší žádné koeficienty a jestli na závodech zrovna byl Havel a Pavel, nebo tam nebyli, neřeší se síla oblasti, ale prostě a jednoduše se přidělují předem známé celé body za umístění bez ohledu na to, jestli byl rozdíl mezi 1. a 5. místem 40 minut nebo mezi 1. a 30. místem 15 sekund.
>2) Má-li být na jakékoliv postupové akci v jakémkoliv sportu třeba 100 závodnků, nikdy to není přesně ta stovka, která má právě v daném termínu aktuálně nejlepší formu.
>Sorry, teď budu hnusný, ale celé mi to připadá tak, že tě nasralo, že ses jednou nekvalifikoval na MČR, na kterém si chtěl startovat a proto teď tvrdíš, že orienťák má nejnespravedlivější systém hodnocení.
>Mě zase nasralo, že orienťák považuješ za nejnespravedlivěji hodnocený sport.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)