Re + MČR sprint


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 15.10.2008 17:16:40, z adresy: 195.113.58.67

pro ty, co opět nechtějí číst můj příspěvek, odkážu na stránky o Ludwigu Wittgensteinovi, filosofu, který tvrdil, že vyřešil všechny filosofické otázky http://en.wikipedia.org/wiki/Ludwig_Wittgenstein
Jeho kniha je pak volně ke stažení na internetu (nedá se to číst).


uznávám, že některé mé předešlé návrhy byly celkem složité, nechal jsem se unést fantazií

Jak mi dnes bylo sděleno emailem, rankingové omezení a počet závodů je určen interními důvody.

Krátká a klasika
Proto bych alespoň přivítal větší počet volných míst z oblastních závodů (napadá mě vcelku zase složitý systém, že z každého oblože delšího než 70min postupují první 2 nepostupující z rankingu ani z předešlých závodů). Ale stačilo by to asi i jen z oblastního mistrovství.

Sprint
Na sprint by pak mohl být podobný systém, z jakéhokoli sprintového závodu v předepsaném formátu zařazeného do rankingu by vždy postoupili první 1-2 nepostupující z rankingu (zde bych třeba snížil počet automaticky postupujících z rankingu například na 30). Prostě by se stanovil horní strop počtu závodníků, pokud by nebyl naplněn, doplnil by se dalšími nepostupujícími z rankingu.
Tím by ve své podstatě vznikl sprintový ranking, akorát by se v něm nebojovalo o body, ale o postup na mistrovství.

A teď mě tak napadá, že tento systém, tedy postupná nominace v rámci všech závodů, je asi univerzálním lékem. Těm nejlepším bude stačit jeden závod, aby se nominovali, zbytek si své body pohlídá v rámci rankingu.




>Vida, proti tvým dřívějším návrhům (http://www.orienteering.cz/ben/detail.php?id=7482) je tohle docela pokrok :).
>
>Co se týče změn rankingu atd. - podle mě nemá žádnou cenu předkládat "spravedlivější" návrhy, aniž bys ukázal, co se tím konkrétně změní. Vezmi současný ranking, přepočti ho (třeba 6 místo 10 závodů), a porovnej jména v první 100, 200... Porovnej startovku sprintu - skutečnou a nominaci podle tvého návrhu. Mám dojem, že změny nebudou tak velké, aby ospravedlnily předělání systému. Ale třeba se pletu.
>
>Větší otevřenost mistrovství podporuju. Například dlouhou trať není třeba nijak omezovat, zájemců je beztak málo. Mám sen, že jednou bude právo startu na MČR úplně nezávislé na rankingu; ten se stane jenom hračkou pro rankoholiky a věčné hledače ideálních řešení... :).
>
>No nic, radši jdu trénovat trojku na dráze - pro případ, že "odcházíš" třeba do soutěžní komise.
>
>
>
>>Po celém diskuzním martyriu si myslím, že k vyřešení nespravedlností v celém systému ranking vedou 2 cesty - snížit počet započítaných závodů či změnit nominace na MČR (rozdělení rankingu na 2 (krátké, dlouhé tratě) by asi bylo příliš náročné).
>>
>>Snížením počtu započítaných závodů dojde k zániku jediné (vyjma českého poháru pro pár závodníků) celostátní dlouhodobé soutěže, což je dle mě škoda a část závodníků by tím přišla o celoroční náplň (já bych zde dokonce uvažoval o zvýšení započítaných závodů, aby se to nedalo odběhat za 2 prodloužené víkendy).
>>
>>Z tohoto důvodu si myslím, že lepší bude, když se pouze změní nominace na MČR.
>>To je možné, pokud se zcela zruší omezení. U klasiky by to asi nebyl problém, hlásí se méně běžců než je "garantovaný" počet (nebo se mýlím ?). U krátké by se to mohlo stát, osobně nejsem schopen posoudit, nakolik to ovlivní zdárný průběh závodů.
>>
>>Druhou možností pak je změnit nasazování například podle rankingu z 3,4,5 závodů (může být vyjma sprintů). To mi přijde jako lepší systém než je současný, závodník nebude muset absolvovat tolik dobře bodovaných závodů a přitom nepřijde o nominaci.
>>
>>U sprintu nevím, nejlepší by byl s kvalifikací, ale když tak není, tak asi opět podle rankingu se 3 závody.
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)