Re: Re: BENreader - pohodlnější čtení BENa


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Kafú , posláno: 8.9.2008 12:25:21, z adresy: 89.185.230.91

>Trosku jsem nepochopil o co Ti konkretne jde z pohledu validniho vystupu. Osobne pouzivam RSS ctecku z http://www.rssreader.com/ a ta vystup v pohode zpracuje. Stejne se k tomu stavi i Firefox a jine prohlizece.

Tím jsem jen narážel na to, že validní XML jde snad v každém jazyce nahrát pomocí XML parseru, a pak je je jednoduché stránku upravit nebo strojově zpracovat. U HTML je problém v tom, že zatímco prohlížeče už odedávna umí zpracovat všelijak napsanou stránku, nástrojů které by z takové stránky postavily DOM strom na serveru moc není (pro mé oblíbené PHP momentálně žádný), a tak to řeším např. nahrazením řetězce /HEAD za 'to co chci přidat do hlavičky'+/HEAD.

To jen tak na vysvětlenou k té poznámce o validitě, jestli vyzněla nějak negativně tak se omlouvám, to jsem v úmyslu neměl - bylo to jen technické zdůvodnění, a je mi jasné že nemůžu chtít abys předělal BENa kvůli jednomu cizímu udělátku :).

RSS výstup je samozřejmě v pořádku, ale na BENa chodím jednou za čas a strom příspěvků se mi čte líp než pár desítek nových příspěvků pod sebou ve čtečce seřazených jen podle času.

S tvrzením o jednoduchosti souhlasím, a oceňuju že jde psát příspěvky bez registrace. Nechci měnit podobu BENa, ani si nemyslím že by tenhle vzhled byl pro 100% čtenářů lepší, jen jsem si napsal skript se kterým se čte BEN pohodlněji mě osobně, a říkal jsem si že se třeba někomu bude taky líbit.

A k autorským právům - nejsem právník, ale přijde mi že pokud zpracuju veřejně dostupnou stránku, a vystavím její (mírně upravený) obsah jinde, zasloužilo by si to minimálně stejné zacházení jako citace (odkaz na původní verzi - doplním), a pak mi to stejně z hlediska autorského zákona košer nepřijde (jenže jak je na tom třeba Google cache/RSS čtečka/offline čtení v prohlížeči? To je ten samý případ...).

>Jinak v HTML pod kazdym prispevkem je cely strom, takze kdyz clovek neco cte, tak muze pohodlne preklikavat v ramci diskuze a nemusi chodit nikam na titulni stranku.
>
>Designove upravy BENu jsou vzdy mozne, ale jedine co jsem zatim slysel byl registrovany pristup do BENu, ktery by podle me vyuzivalo prilis malo lidi na to, aby bylo nutne ho zavest. Ja tvrdim: "V jednodnoduchosti je sila. Komplikovanych systemu, ktere nikdo nepouziva, jsou mraky." Pokud ma nekdo navrhy, at mi je posle mailem.
>
>Co se tyka autorskych prav, tak urcite vis, jak na tom se svym readerem jsi.
>
>
>>Ahoj, jsa rozčilen nemotorností čtení diskuzí na BENovi, udělal jsem udělátko ke zpříjemnění této činnosti sloužící, a to na adrese http://benreader.tomaskafka.com .
>>
>>Bude fungovat do té doby než BEN změní své HTML (je to jen nahrazování řetězců, a nic lepšího do té doby než někdo přeportuje http://home.ccil.org/~cowan/XML/tagsoup/ do PHP, nebo Bestík udělá stránky validním XML dělat nebudu :)).
>>
>>Technicky: přehled diskuzí se u mě na serveru upraví, jednotlivé příspěvky jdou pak přímo z BENu a nic se o nich nedozvím, neloguju nic.
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)