Re: Jednotny prihlasovaci system


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Petr Henych , posláno: 26.8.2008 18:55:12, z adresy: 85.207.218.61

Já bych byl taky pro. Šetří to výrazně práci přihlašujícím se závodníkům i pořadatelům (ti nemusí potvrzovat přijetí přihlášky, kontrolovat formát na neexistující kategorie nebo jiné chyby, aktualizovat seznamy přihlášených atd.). Ve Švédsku na to přišli už dávno.
Systém OB Haná je dobrým kandidátem, spousta oddílů je na něj už zvyklá a počet závodů zpracovávaných s ním kažoročně roste. Chtělo by to dořešit jen pár věcí:
a) Přístup pro neregistrované (třeba omezený, alespoň nějaký).
V Ještědské oblasti pravidelně závodí oddíly z Německa i Polska. Při požadavku hlásit se přes OB Haná jsou namydlení a posílají emaily, které je nutné pracně přepisovat.
Ani neregistrovaní tuzemci se dnes nemůžou hlásit do kategorií pro příchozí, kde se přece registrace nevyžaduje. Do systému je může sice protlačit někdo registrovaný pomocí formuláře, žeroucího povinný formát, ale není to úplně ono.
b) Platby.
Dnešní stav umožňuje zadat přihlašujícímu oddílu i pořadateli závodu cokoli, nebo také nic. A vzájemně si platby editovat a mazat. Asi úplně chybí i možnost zadávat došlé platby pořadatelem (jestli jsem to někde nepřehlédnul).
c) Výstupy pro pořadatele.
Podpora zpracování závodu vlastním programem (Chmelař) je dobrá. Pro zpracování Černínem a Krämerem bych se přimlouval za rozšíření možností exportu. Zvlášť pro OE, který neumí načítat povinný formát ČSOB. (Řešíme to mezikonverzí přes webovou aplikaci P.Jirouška, ale pořadatelé by určitě uvítali zjednodušení.) Ani export databáze registrovaných závodníků a oddílů by nebyl k zahození.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)