Re: Re: Re: To byly sprinty? Nebo si dělají pořadatelé ze závodníků srandu?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Adam Zitka , posláno: 9.8.2008 7:26:23, z adresy: 77.236.208.82

Sprint je na 15 minut, ne 12. Ale že budeme v takovém krásném terénu jen 15 minut jsem také nečekal a nechtěl. Ale takových 25-30 minut by úplně stačilo, zvlášť když máte 2 závody za den. A taky když se hlásíte do H21B, abyste byli dřív z lesa zpátky. Jenže oproti E ušetříte průměrně 200m a oproti A 100m... A žena (D21B) se může divit ještě víc, proč má se mnou (H21B) a s D21A úplně stejně dlouhé tratě. Když k těm tratím připočítáte ještě 1,8km na start a 1,5km z cíle, máte toho plné zuby a na trati po 50 minutách s převýšením 380 metrů (to je můj výpočet - pořadatel převýšení nepočítal a na mapě vrstevnice často končí skálou nebo cestou, takže těžko jim věřit) už i v tak krásném terénu tu 25. kontrolu nehledáte zrovna s nadšením... A to ještě myslíte na to, že na vás v cíli netrpělivě čeká manželka, aby vám předala mimčo a mohla jít taky závodit (dík pořadatelům za startovní odstup mezi námi).
Příjde mi divné, že nyní pořadatelé obhajují něco, za co se už závodníkům na místě veřejně omluvili. (A taky slibovali zkrácení dalších etap, což však neplatilo pro všechny...). 5x12 minut jsme opravdu nečekali. Nevěděli jsme vlastně vůbec co čekat, neboť informovanost byla dost špatná, délku tratě (bez převýšení) jsme se dozvěděli vždy až před startem z popisů. Potom když jediná informace, kterou od pořadatele máte, je, že jsou to sprinty (psáno v rozpisu), tak s tím tak trochu počítáte...



>>podle mého to byly middly - technicky obtížné, časově 30-45 minut.
>>Jel jsem do skal, zklamán jsem nebyl - ačkoliv bych uvítal v rozpise uvedenou skutečnost, že mapy NEbudou vodovzdorně upraveny, že na startu (s výjimkou alespoň části první etapy) nebudou mapníky a s uvedenými rozměry map.
>>
>>Vysvětlení se "sprinty" je nasnadě - podle přílohy 1 SŘ lze middle uspořádat jen na mapách 1:10000 (nebo 1:15000), naopak měřítko 1:5000 je povoleno jen pro sprint.
>>A protože je zde touha po zařazování závodů do dlouhodobé soutěže Ranking (anebo chybí odvaha vypsat pro kategorie D/H 20,21 závod jako veřejný, do soutěží ČSOB nezařazený?), vychází z toho tyto závody, uměle nazvané jako sprinty.
>>
>>Honza
>>Přiznávám se k vině, že jsem závody na Valečově nazval SPRINTEM. Všichni, kteří na Valečov jeli tak předem věděli, že v tomto terénu to sprinty být nemohou. Rád bych znal někoho, kdo přijel na Valečov závodit na 5 x 12 minut. Předem jsem počítal s reakcí předsedy SK, neměl by se raději zamyslet proč při midllu nemůže být ve složitých skalnatých terénech měřítko 1:5000. - Jarda Havlík




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)