Re: Stavba trati - nazory


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Honza Cech , posláno: 12.6.2004 11:15:39, z adresy:

Ahoj,
ja bych se spise bavil o stavbe trati pro kohokoliv. Nekdy hodne davno, kdyz jsem stavel nejaky beh Nove Svobody, tak jsem se ucil napriklad o nevhodnosti ostrych uhlu na trati, stavet kontroly na jasne objekty(nekdy v treninku jsem postavil kontrolu s popisem "roh hustniku v hustniku" ale nepredpokladal jsem, ze tento zertem mysleny popis zaziji i pri zavode, ale bohuzel jsem se mylil).
Vubec zde neresim, ze Opicka nebyla vhodna mapa na klasiku. (zde se objevilo rada ostrych uhlu), na Morave stejny vikend zase ten "roh hustniku v hustniku"... ).
Proste ten soumrak nad stavbou trati neni veci sportidentu, ale zakladnimi stavitelskyma chybama.
Rozhodne to nevyresi nejake skoleni (pred tim chci hned varovat, aby to nekdo nevzal jako moji touhu po nejakych schuzich), ale rozhodne by stavitelum obcas neuskodilo si prostudovat i historicke prirucky a hlavne pri stavbe trati myslet!!! On protibeh nemusi vzdy byt jen ostrym uhlem, ale i treba volbou postupu (nekdy se tomu stavitel nevyhne...kdyz da pruchod a volba je jit na neho zespoda nebo z vrchu a odbeh ma stejnou volbu, tak protibeh vznikne...tam bych to videl jako odpustitelne, ale dat jednu kontrolu po kilometru behu a pak pod 15stupni otocku zpet je tvrda neznalost zakladnich principu.
Dalsi spatna myslenka je ztizit zavod zasitim kontrol v hustniku (kdyz se na tomto principu postavi navic farsta pri stafetach a v tom hustniku to navic ani nesedi, tak to asi taky neni dobra stavitelova vizitka...)

Omlouvam se, ze jsem se tak rozkecal, ale nedalo mi to napsat par postrehu.

Mejte se bajecne a at se sejdeme na samych pekne postavenych zavodech.

Honza



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)