Jury


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Premek , posláno: 25.7.2003 17:53:02, z adresy:

Kdyz tak premyslim o jury, tak bych se rad zminil o kvalifikaci na cleny jury. Rozhodci musi mit kvalifikaci, skoleni atd. To je spravne a plne sdilim tento nazor (cetnost a doba trvani platnosti je jina vec). Tito rozhodci maji za ukol poradat zavody v souladu s Pravidly OB. O.K.
Jury - tady to vse pokulhava. Clenove jury maji mit zkusenosti ze zavodu a prednodstne se vybiraji z nabidnuteho seznamu, ktery vsak neni zavazny. Pritom i ten muze navrzen neodborne Nikde se nehovori o znalosti Pravidel. Pritom clanek 4.4. hovori jasne.
"4.4. Clenove jury rozhoduji dle sveho svedomi a ridi se pritom citem pro spravedlnost a pravidly OB. Za sva rozhodnuti nemohou byt clenove jury disciplinarne stihani, ani nijak jinak perzekuovani." A tito lide, kdyz rozhodnou proti pravidlum snizi chybu poradatele, ktery alibisticky to necha na jury. A trest? Chybi.
Neni tech chybnych rozhodnuti letos nejak moc?
1. JIL - stafety a svedectvi nejakeho zavodnika, ze druhy zavodnik behal po lese.
2. JHB - MCR - Ja jsem byl druhy, stal jsem na bedne, vypil si cenu (nekolik piv) a dalsi den zjistil, ze jsem spatne razil. Co kontrola aspon tech, kteri berou ceny? Nejsem si toho vedom. Mrzi me ze treti nebyl na bedne!
3. PGP - Zvule. Radsi uz bez komentare.
O dalsich nevim.
No doufejme, ze zustane jen do tretice vseho dobreho a zleho a ze uz nic dalsiho nebude. Hezky zbytek prazdnin




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)