Re: Re: Re: Veteránský ranking 2015


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: ZLH7001 , posláno: 7.11.2014 20:12:39, z adresy: 88.81.82.203

V zásadě jsem chtěl odpovědět spíš Petru Henychovi. (Rozšiřovat ranking na kategorie uzavřené věkovými limity (dorostenci, veteráni) by nebylo systémové ani spravedlivé. Pro porovnávání s ohledem na věk slouží příslušné žebříčky A, B.)

>Různí lidé mají různé názory. Mně se naopak veteránský ranking líbí. Ať už je naše výkonnost jakákoliv, tak jestliže se tolik let věnujeme sportovnímu soutěžení, asi je to většinou mimo jiné i proto, že rádi s někým soupeříme a s někým se porovnáváme. A vypovídací hodnota současných žebříčků je teda z mého pohledu dost bídná.
>Když se podívám do přihlášek na Veteraniádu nebo nějaké vícedenky na kterých se sejdu v kategorii s nějakým Čechem, kterého neznám, tak mě docela zajímá, kdo je teoreticky můj soupeř, kdo je výrazně lepší a kdo výrazně slabší. ČPV mně neřekne vůbec nic. A moravský B žebříček není o moc lepší. Ono taky dost velký počet veteránů nejede tam, kde se mu to počítá do nějakého žebříčku, ale tam, kam musí přivézt děcka svoje nebo děcka z klubu. Kdo vozí děcka na áčka, tak neabsolvuje dostatek závodů béčkového žebříčku. Pár veteránů taky příležitostně pracuje o víkendech (třeba jsou na služebkách), tak se do žebříčku ani nehlásí.
>Když jsem dorostl do čtyřicítek, tak moje děti začaly jezdit na béčka. Tak jezdím taky. V těch pěti letech jsem byl v B žebříčku 3, 2, 2, 4, 3. Ale vím, že ta čísla jsou absolutně o ničem, že reálně je na Moravě a ve Slezsku hromada mých vrstevníků a i znatelně starších chlapů, kteří si mě kdykoliv namažou na chleba.
>Když jsem se díval na ten komplexní ranking, tak mi přišlo, že to v zásadě dost sedí. Snad jen Martina Sadílka bych čekal o dost výš.
>
>Takže za mě, jestli to někdo bude počítat, já to určitě sledovat budu.
>
>>Argumety proti:
>>K čemu to bude? V mužích a ženách je to k nasazování do EABC, v čemu to bude u rakváčů, k čemu u dětí? Budou se v 16 porovnávat ze severní Moravy a z jižních Čech, když se spolu nestřetnout v lese?
>>Ale jo, počítejte si, co chcete, ale smysl to nemá...



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)