Re: Re: Re: Re: Chování a přístup pořadatelů


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: ZLH7001 , posláno: 18.3.2014 15:40:35, z adresy: 88.81.82.25

>>Dobrý den, nejsem žádný diskutér a jsem sem zebloudil více méně náhodou ale nedá mě to abych nereagoval.
>>Vždy jsem dost běhal i závody po celé republice ale né OB. S věkem mě přestává bavit nekonečné hltání kilometrů po asfaltu a ještě šílenější kroužení po tartanovém oválu a řekl jsem si že se schovám do klidu lesa a zkusím orientační běh. Když jsem uviděl propagační plakátek na závody nedaleko mého bydliště zaradoval jsem se a rozhodl se startovat v kategorii příchozí. Po vystátí nekonečné fronty k okénku jsem byl vyloženě seřván že nejsem předem přihlášen přes Oris. Jako příchozí a člověk OB opravdu nedotčený jsem vůbec netušil o co jde. Byl jsem zapsán a na mou žádost o půjčení čipu bylo mě bylo řečeno že když nejsem dopředu přihlášený organizátor mě čip nepůjčí a vůbec nikdo mě tu nezná a co když chci čip ukradnout a hotovo. Byl jsem z toho docela přepadlí ale nakonec jsem sebral odvahu a zeptal se na půjčení čipu jednoho závodníka co již odběhl. Nikdy mě neviděl přesto mě čip půjčil s tím ať mu ho dám po doběhu do stanu. Závod jsem tedy nakonec odběhl na to že to bylo poprvé jsem byl i spokojen s pořadím a dost mě to bavilo. Jen jsem si uvědomil že kategorie příchozí není pro příchozí protože z výsledkové listiny jsem zjistil že všichni ostatní v této kategorii měli vlastní čip a startovali za nějaký oddíl a že lidé okolo orientační běhu mají hezký koníček ale jsou uzavřenou komunitou která nestojí o vetřelce z řad veřejnosti a proto ze mne orientační běžec holt nebude.
>>Poslední větou jsi přesně trefil "hřebíček na hlavičku".To je současný stav českého OB.

Já bych zase tak příkrý nebyl. Zkuste si v jakémkoli jiném sportu přijít na oficiální zápas nebo závod pořádaný jejich svazem s tím, že byste si to zkusili. Z tohoto úhlu pohledu je orienťák snad nejotevřenějším sportem. Poměrně dost neorienťáků se sem tam objevilo na nějakém tom závodě, pravda obvykle to byli nějací "známí známých", prostě lidi nějak spojeni s určitým klubem, kteří už doma dostali nějakou základní informaci od těch, kteří je na závody přitáhli.
Ale konkrétně u nás v oblasti nemám pocit, že by byl nějak odháněn opravdový PŘÍCHOZÍ, který jen tak náhodou procházel okolo a chtěl by si to zkusit. Myslím, že jsme jako pořadatelé nebyli sami, kdo zkusmo na závodech vypsal kategorii pro obyvatele okolních obcí.
Tím víc zamrzí taková nepříjemná zkušenost.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)