Re: Soutezni rad a omezeni startu cizincu na MCR stafet a klubu


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Petr Hrouda , posláno: 20.1.2012 20:41:21, z adresy: 46.39.183.207

A švédský model není diskriminační? Je snad v pořádku, že český závodník "nesmí" startovat na mistrovství České republiky (nebo běží mimo soutěž, jak se v uplynulých letech několikrát stalo), pokud v tom samém roce startoval v dané disciplíně ve Švédsku? To je normální nadvláda silné země nad slabší (bohužel, v takové situaci jsme), to bych si fakt za vzor nebral.

>I jako nepravnik musim konstatovat, ze novy soutezni rad (platny od 1.2.2012) je (jak uz jsem pred casem informoval predsedu CSOS R.Kamenickeho - bez odezvy) dle meho nazoru v rozporu s pravem EU a je diskriminacni - jedna se o start na MCR stafet a klubu a omezeni na pocet cizincu a jeste "buzerace" v tom, ze musi v cesku bezet nejaky pocet zavodu predem.
>
>Doporucuji si precist jeden z pripadu, ktery resil loni cesky ombudsman. Je to naprosto totozna situace a nalez v casti D mi pripada zcela jasny.
>
>Chapu, ze cilem je omezeni ucelovych jednorazovych startu svetovych spicek na zavodech, aby nejmenovanym klubum a stafetam zase treba Baptiste (i kdyz ten neni z EU...) nenatrhl prdel. Co ale nechapu je, proc sekce OB nejde cestou, ktera je overena jinde a vymysli slozite kombinace (zajimalo by me, kdo toto ustanoveni navrhnul?). Pritom by stacilo pouzit svedsky model, kde muze zavodnik startovat pouze na jednom mistrovstvi stafet kdekoliv na zemekouli. Tak by v Cechach bezeli jen ti, kteri o to maji opravdovy zajem a spekulanti by si zustali na svych nebo na tech, kde jim o neco jde.
>
>Doufam, ze se najde nejaky zainteresovany oddil (coz ja jako osoba nejsem), ktery tohle omezeni napadne a necha zrusit.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)