Re: Re: Re: Kalendar 2013


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Iva Košárková , posláno: 20.11.2011 17:35:47, z adresy: 89.176.250.134

Co se sprintu týče, tak dle mého názoru se jedná o poměrně extrémní řešení. Rozumím tomu, že je dobré se přizpůsobovat televizi, ale za jakou cenu? Je rozumné pořádat vrcholný závod pro 2x30 závodníků ve všední den např. v podvečer? Přijede opravdu celá česká špička? Kdo bude tvořit důstojnou diváckou kulisu? Najde se vůbec pořadatel, který bude ochoten závod uspořádat?


>Dostupnost přihlášek: Občas se někdy stane, že ne všichni zrovna mají čas během pár okamžiků dát vše na web. To se stalo i Petru Hraničkovi, který je webmasterem stránek výběrová řízení. Abych předešel nějakým šeptandám, tak tady je přehled přihlášek pořadatelů na rok 2013 - http://lpu.cz/ruzne/přihlášky na pořádání 2013.doc a tady zabalené formuláře přihlášek jednotlivých žadatelů http://lpu.cz/ruzne/formuláře.zip.
>
>Regionální rozdělení: Nevím, kde autor připomínky vzal předpoklad, že v roce 2013 mají být 2 víkendy ČP na Moravě. SK v podmínkách výběrového řízení (1. a nyní i 2. kolo) má jediné dvě podmínky: kvalita nabízených terénů (hlavní závody soutěží sekce OB by se měly běžet v orientačně velmi náročných terénech) a záruka kvality pořádání ze strany pořadatele. Případné regionální rozdělení se dělá až v dalších kolech, kdy se nenajde dost zájemců o pořádání (tak tomu bylo bohužel třeba v roce 2011). Takže "moravské jaro" může, ale nemusí být.
>
>Sprint: Najít termín M ČR ve sprintu není jednoduché. ČSOS zpracoval program propagace OB v České televizi, kde se snažíme přiblížit požadavkům ČT především termínově (dostat se do ČT s přenosem, kdy proti námi dlouho dopředu naplánovanému závodu je třena MS v atletice a MS ve veslování, jako tomu bylo letos, a přenosy z těchto šampionátů dostali přednost před M ČR ve sprint z Boskovic). Pro rok 2013 se tedy pokušíme přizpůsobit televizi a uspořádat Mistrovství ČR ve sprintu pro kategorie D21 a H21 v průběhu června, v termínu, který bude určen po dohodě s Českou televizí (třeba i v pozdní podvečer ve všední den) a bude jí vyhovovat. A bude to jen závod pro muže a ženy, popř. závod pro veřejnost. Pro M ČR dorostu a juniorů byl zvolen termín 8. května a pro kategorie D a H 21 se tam poběží jeden ze závodů Sprint cupu (bez účasti českých reprezentantů, kteří v té době budou na závodech SP ve Finsku).
>
>Zvýšení směrného času semifinále M ČR na klasice v H21: SK dostala jako každoročně celou řadu někdy dost protichůdných návrhů na úpravu soutěží. Jedním z nich bylo i zvýšení směrného času v semifinále na MČR klasika v H21 na 70 min. Zdůvodnění je prosté: Alespoň 3/4 času vítěze finále klasiky, stejně jako tomu je i u ostatních kategorií na M ČR. V hlasování 12 přítomných členů SK dostal tento návrh podporu.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)