Re: Re: Re: zákaz nočního OB v lesích okolo HK a PCE + další


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 6.10.2011 17:46:45, z adresy: 62.240.183.85

když půjdeš na můj blog, tak tam máš osy popsané - tady. Osa x je nejlepší výkon, druhý nejlepší výkon až x-tý nejlepší výkon. Osa y je směrodatná odchylka pro závodníky 20.-300. v rankingu, vzorec pro výpočet nalezneš zde - wikipedie (myslím, že jsem zadával populační sm. odchylku, tedy děleno n)

vstupní data si můžeš stáhnout na stránkách orientak.cz

máš pravdu, že to je graf, který vydal excel.

do 8. výkonu jsou běžci podobně rozděleni (st. d. je skoro stejná), od 9. výkonu výš mezi nimi rozdíl narůstá. Je to z důvodu toho, že objet a zaběhnout 10 dobrých závodů (resp. 10 závodů, kde se rozdávají body) za sezónu je pro dost lidí problém. aby byly všichni spokojeni, stačilo by nasazovat podle 2 rankingů, třeba s 5ti závody a s 10ti závody.

Nic, nebudu tady dále zdržovat a jdu napsat do Británie, ať si ještě do toho svýho rankingu, co od letoška zavedli, přidaj další 4 závody, ten s 6ti je málo.


>Přesvědčil jsi mě. 1600 je rozhodně víc, nežli 800. A kdyby na té ose byly třeba 3000000, tak je to ještě efektnější!
>
>Za tohle bych studenta prvního ročníku střední školy vyhodil. Anebo ho poslal na žurnalistiku, kde si s grafy hrají jako žonglér s míčky. Co znamenají ta hausnumera na y-ose? A co takhle, místo grafu, poskytnout raději výpočtový vzorec a vstupní data? Docela věřím, že tohle je nějaký graf, co vyplivl Excel, ale to je tak všechno ;-)
>
>
>>- spočetl jsem opět směrodatnou odchylku pro ranking pro jednotlivé výkony a opět mi vyšlo, že do 8. závodu jsou běžci vyrovnáni, od 9. výš se ale jejich rozestup rapidně zvětšuje: graf zde




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)