Re: Re: Re: knock-out sprint v Goteborgu - názor z USA


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 24.6.2011 5:47:50, z adresy: 78.128.168.58

a ještě tady máme názor z USA:

http://okansas.blogspot.com/2011/06/watching-swedish-tv-orienteering.html

>Tak to máme opačně. Pro mě je daleko zajímavější to běžet (kdybych na to měl) než se na to dívat. Jako jeden z tréninků v rámci soustředění to beru všemi deseti.
>Koukl jsem se na ta videa a ze všeho co mělo být v tomto závodě atraktivní, se mi nejvíc líbila Annika Billstam.
>Jasně, že nikdo neví, kdo má ten den nejlepší formu a vyhraje, ale celkově mi to přišlo divácky strašně předvídatelné a tudíž nudné. Volby zleva či zprava kolem překážky bych rozdělil na první a druhou polovinu závodu. V první polovině závodu to nic neřeší. Ve druhé polovině běžci, kteří to mají pod kontrolou, běží stejnou stopou, ti kteří mají problémy uviset, zkusí jinou variantu a ta jim většinou nevyjde. Mužské finále už jsem zrychloval a nakonec nedokoukal.
>Vůbec mi přijde, že to televizní přesvědčení "diváci jsou tak blbí, že nepochopí intervalový start" je poněkud zcestné.
>Když Koukal vyhrál 50 km na MS (není to tak dávno), tak jsem byl u televize přišpendlený 3 hodiny. Dneska, když se jede padesátka tak dělám nebo sleduju cokoliv jiného a jenom se občas kouknu a zhodnotím: "5.km, je jich 60, naši jsou všichni", "15.km, je jich 45, naši jsou 3" atd. A možná se pak podívám na posledních 10 minut. A lyžařské sprinty mi pořád nepřijdou jako to nejatraktivnější.
>OB v tomto smyslu vidím hodně podobně. Sice nemůže být kamerami pokryta celá trať, ale s mezičasy a GPS-kou se z intervalového závodu vyrobí náramná podívaná. Teda aspoň pro mě.
>
>>Také jsem se na ten přenos (tedy jen finále) díval. Já (i další dva lidi, kteří se na tento přenos se mnou koukali) by ten závod v tomto formátu běžet nechtěli (jako závod s intervalovým startem ano).
>>
>>Jestli chce IOF prezentovat orientační běh tímto formátem (knock-out sprint), tak si myslím, že veřejnost vůbec nepochopí krásu orientačního běhu.
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)