K čemu jsou vlastně pravidla?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: P.Valter , posláno: 17.6.2011 15:32:15, z adresy: 80.188.92.252


Jestli čtu tyhle příspěvky správně , tak by se měl upřednostnovat "duch " pravidel (jsou dělána PRO LIDI") před jejich přesným zněním.
Není to náhodou stejné jako s ústavou, zákony nebo pravidly silníčního provozu?A není to tak, že všechna tato omezení jsme si vynutili vlasně sami svým chováním?
Jenomže , obecně platí , že jakmile se začnou dělat vyjímky z výkladu pravidel (jakýchkoliv) vznikne precedens a už se začne diskutovat jak velká vyjímka, komu ,kdy (event. za kolik)
.A co tedy takhle:
všichni přece běháme OB pro zábavu ,takže nepotřebujeme skoro žádná pravidla (jen to nejzákladnější co charakterizuje OB) ,nepotřebujeme čipy ani krabičky (každý projde místem kontroly,event. se jí dotkne a nikdo to nemusí kontrolovat), nepotřebujeme ponižující vybírání map po doběhu ani "karanténu" před startem (nikoho ani nenapadne využívat nefer možností - ochudil by se o požitek ze závodu) atd ať si každý doplní.
Nebo to tak není a balancování na hraně pravidel ( a ústavy a zákonů) patří k "dobrým mravům" a proto musí tyto být čím dál tím složitější a nesrozumitelnější.?
Než mě tady všichni zepsujete , prohlašuji že neznám žádné účinné a obecně platné řešení - a asi by se světu ulevilo kdyby ho někdo znal - jen si myslím , že ani vaše volání po
jakémsi volnějším výkladu pravidel to není!!!
Mimochodem -mám dotaz na Radima (předpokládám ,že je to trenér RD): není náhodou smysl pravidel o embargovaném prostoru v tom ,že to má být prostor pro závodníka NEZNÁMÝ? a jak dalece je v tomto "duchu pravidel" hledání všech dostupných (?) map tohoto prostoru a kreslení tratí a všechno to čemu snad říkáte teoret. příprava? Ovšem ,že to tak dělají asi všichni - také tohle domino už se sesypalo a nikdo už to nezastaví.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)