Re: Re: Re: Omyl jury na MČR KT č. 2


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: krizek , posláno: 15.6.2011 10:10:57, z adresy: 62.168.57.2

Ano, máš pravdu.

Ale mohu jako pořadatel konat v rozporu s pravidly a pokyny? Já osobně jsem si taky myslel, že by DISK být neměl protože bylo zřejmé, že odstartoval správně. Stejného názoru byl i hlavní rozhodčí. Proto jsme navrhli ať podá protest a Jury rozhodla. Na mistrovství ČR podle mě korektní postup.


>OK, máš pravdu bylo to v pokynech. Nicméně zkus si zodpovědět na otázku. Oběhl Tomáš Dlabaja trať jak měl a evidentně vystartoval v čase jakém měl? Až budeš znát odpověď, odpověz si na otázku: Jaký je jeho výsledek?
>A abych ti odporoval ještě více. tak v roce 2007 při MS v MTBO se stala na startu velká chyba. Jeden závodník odstartoval ve špatném čase. Čas jsme opravili a po protestu a rozhodnutí JURY jsme jej museli vrátit zpět na ten horší čas. Argumentoval jsem jednoduchým argumentem. Za startovní proceduru odpovídá pořadatel. Závodník pouze dělá to co mu pořadatel na startu určuje. Nakonec jsem se svým názorem uspěl (bohužel až několik měsíců po MS), nicméně jemu to už medaili nevrátilo.
>Stejně bych argumentoval i tobě. Ty (jako pořadatel) sis vymyslel start, měl by sis jej udělat tak, abys minimalizoval možnost chyby a když se ta chyba stane, měl bys prvně přemýšlet, jestli to je opravdu chybný start nebo jen opomenutí. Proč razíš CHECK - abys jako závodník měl jistotu, že máš vynulováno a pořadtel měl jistotu, že si "většinou" minutu před startem stál na správném místě, protože závodník jde do koridoru na tvůj (myšleno pořadtelský pokyn) nikoliv, že se jemu zrovna zdá, že by tam měl jít, stejně tak v koridoru se pohybuje na tvůj pokny, nikoliv, že by si zrovna rád vzal popisy a mapu a už běžel. Tím nechci jen omlouvat Olafa, ale tvrdím, že na startu mají zodpovědnost obě strany a pořadatel je ten kdo start připravuje, nikoliv závodník.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)