Re: t + zařazení DISK závodníků do rankingu


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 2.6.2011 9:01:35, z adresy: 62.240.183.85

no ale to co píšeš (Mšeno nebo třeba Divišov) je z důvodu tradice, zatímco ten futsal je relativně novej sport (dlouhodobá soutěž v ČR až od roku 1990), který v určitých městech díky nižším nákladům nahrazuje standardní fotbal (Schumpeterova kreativní destrukce ve sportu)


jinak po včerejším sprintu žádám SK o mimořádné zasedání a změnu pravidel pro výpočet bodů z rankingu:
v závodě, který má větší koeficient než 1 (obl. přebory až MČR) by se měli počítat i DISK závodníci do výpočtu rankingu (tím se odliší tréninkové závody, kde je DISK "povolen" od těch hlavních, kde je DISK "penalizován")



>... a ve Mšeně je v hierarchii nejvýš plochá dráha a v Dobrušce národní házená.
>
>To sdružování ve svazech bych moc nevytahoval, to je další lichý argument. FIS taky sdružuje běžce, skokany i sjezdaře.
>
>Mimochodem, je plavání v krátkém bazéně romantická disciplína nebo jen pasport spočívající v rychlém otáčení a odrážení od stěn?
>
>
>
>>no, to není úplně pravda, protože třeba turnaje v Sazka Aréně v zimě jsou tuším pod fotbalovým svazem, navíc spousta hráčů hraje k futsalu ještě nižší fotbalovou soutěž (navíc teď koukám, že velké turnaje jsou taky pod UEFA - http://www.uefa.com/futsaleuro/index.html).
>>
>>V menších městech (napadá mě Chrudim, Vysoké Mýto) je tenhle sport už v hierarchii nad fotbalem.
>>
>>čili pro mě je to romantičtější disciplína sportu, co se dříve souhrně nazýval fotbal :)
>>
>>
>>
>>>Jistě, ale to už hovoříme o jiném sportu, nikoli o různých disciplínách téhož.
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>>ale to už existuje - co futsal. Zajímavý je i vývoj, dle wikipedie to začínalo jako sport pro veterány, což je stejné jako krátké tratě v orientačním běhu.
>>>>
>>>>a přitom oproti fotbalu je to o dost romantičtější - díky menší hrací ploše a méně hráčů je souboj amatér vs. profitým více vyrovnaný
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>>Jo, to dává smysl. Ale taky jen částečně. Analogicky bys totiž mohl argumentovat, že fotbal by se měl hrát v co nejméně lidech na co nejmenším hřišti, aby mohli svůj tým postavit i na každé horské samotě či korálovém útesu.
>>>>>
>>>>>
>>>>>>Vlastně jeden Jirkův argument ve prospěch sprintu znám. Je tady někdo kdo nechápe, nebo nesouhlasí s tím že sprint je méně diskriminující vůči méně majetným nebo vytíženým sportovcům, kteří nemají dost peněz/času se systematicky připravovat na klasiku ve vzdálených zemích vrcholových soutěží?
>>>>>>
>>>>>>>Jirkovy důvody pro jeho oblibu sprintu vlastně ani neznám.
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)