Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: superankingy pro sezónu 2011 + apel na pořadatele


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 29.3.2011 21:37:09, z adresy: 193.200.150.152

vše je nutné vidět jako Schumpeter - tedy dynamicky. Superanking měl původně být nástrojem pro soutěžní komisi, jak lépe rozřadit závodníky.

Ale jelikož SK nad tím ohrnula nos, udělal jsem z toho nejsledovanější českou dlouhodobou soutěž (proti českému poháru, který SK nabízí, to sleduje 50krát více lidí) pro bohatší střední třídu, i když superanking romantická soutěž není (tou je v současných soutěžích asi jenom MČR ve sprintu).

tím se dostávám i k tomu, že jsem se z osobních důvodů rozhodl superanking nevyhlašovat

jinak tu charitu jsem nemyslel od závodníků pro závodníky, ale obecně, spousta masových soutěží pro všechny takto funguje a všichni jsou spokojeni.




>Jiří, 28. 2. jsi napsal: "romantismus - v orientačním běhu byly 2 druhy romantismu, ten první byl souboj člověka s přírodou (ale ten je již značně vyčpělý, jelikož orientační běžci se již na rozdíl od minulosti nerekrutují z lesních dělníků, pašeráků alkoholu a podobných romantických zaměstnání spjatých s racionálním soubojem člověk vs. příroda) a rovnost podmínek pro všechny, jelikož šlo o levný sport. Tomu již v současné době není pravda, díky nutnosti cestování je to naopak velmi drahý sport na přípravu a proto je lesní sprint v rámci OB poslední romantickou vzpourou proti establishmentu."
>
>Superanking (důraz za finanční zajištění mužů i žen) je tedy určen zcela odlišnému spektru závodníků než "romantický" OB. Je to v pořádku?
>
>P.S. Drahý sport z pohledu cestování je to pro toho, kdo chce uspět v rankingu a je tak nucen objíždět závody s předem nejistou účastí konkurence, a to bez ohledu na disciplínu, která je v tom případě dost podružná. Drahý sport je to i z pohledu vybavení (orienťácký standard obutí či dresů se posunul na takovou úroveň, že pro pár socek /hrdě se k nim hlásím :o)/ se obyčejné levné zboží nevyplatí vyrábět, o "nových lepších" SI čipech nemluvě...) a tohle charita nezachrání.
>
>>
>>osobně si tipnu, že sociologický profil závodníka sledujícího superanking je (či by měl být) takovýto:
>>muži - dobře finančně zajištěný, 25-45 let, mírně či více znuděn partnerem, partnerkou či dětmi, nebojí se tak o víkendu investovat do objíždění závodů napříč republikou napříč disciplínami
>>
>>ženy - finančně emancipovaná či provdaná do dobré rodiny (20-45), sledování a závodění v superankingu ji pomůže si udržet postavu
>>
>>pokud by se ještě našla firma přispívající na charitu za každý vyběhlý bod závodníky, pak by to bylo doslova dokonalé.
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)