Re: Pomozte zlepšit mapový server ČSOS


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: kála , posláno: 9.12.2010 14:07:13, z adresy: 85.132.164.146

A proč v tom dotazníku není místo na vlastní postřehy, připomínky, náměty? Tos mohl rovnou napsat, ať ti to posíláme mailem :-)

Zásadní věci:
1) předem by bylo dobré si ujasnit, co to má být za portál - zda pouze archiv map OB nebo informační mapový portál ČSOS - a podle toho ho nazvat a dělat
2) je tam přežitá stará technologie - ovládání, kompatibilita s prohlížeči, možná i rychlost
3) fulltext vyhledávač nefunguje korektně
4) nejsou dost podrobné mapové podklady - např. pro zobrazení centra závodu, parkoviště, zakázaných prostorů,... (portál Cenia nabízí WMS přístup k ortofotu ČR zdarma, PLANstudio může po dohodě dodat data ČR 1:10.000 - viz mapy.cz)
5) hodil by se plánovač tras - ať si každý může snadno zjistit, jak dlouho a daleko na závody pojede
6) další drobnosti jako ukazovátko, souřadnice, měření vzdálenosti, generování odkazu do mapy, body zájmu (např. databáze oddílů), atd..

Práce se vždy najde dost :-)

Kála



>Ahoj,
>rád bych tě poprosil o vyplnění tohoto krátkého dotazníku, vyplnění ti zabere zhruba dvě minuty a poslouží jako jeden z námětů na vytvoření nové podoby aplikace Archívu map Českého svazu orientačních sportů jako mapového serveru, tak aby její užívání bylo příjemnější a rychlejší pro tebe, jako uživatele. Pokud mapový server ještě neznáš, tak běží na adrese csob.tmapserver.cz a sdružuje informace o starých i současných mapách pro orientační sporty, informace o nich, jejich obrysy a náhledy těchto map. Dále tam můžeš najít základní informace o závodech a shromaždištích a spoustu dalších informací. Předem děkuji za tvůj strávený čas nad dotazníkem. Pomůže to mě při rozvoji aplikace a později i tobě při jejím používání. Prosím o vyplnění nejpozději do 20.12.2010. Mate-li moznost na dotaznik navest i dalsi potencialni uzivatele (nejen orientaky vsech kategorii, ale i turisty, skauty, ucitele, prirodovedce, cyklisty, lesaky, ...), nevahejte a udelejte to.
>Děkuji
>
>Přejdi prosím na odkaz:
> dotazník
>
>Ondra Veselý
>
>P.S. těm kteří ho již vyplnili děkuji a omlouvám se za SPAM




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)