Re: Re: Re: tohle už vážně není normální zátopek vs. hägg


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 29.11.2010 22:29:32, z adresy: 78.128.168.58

jojo, byl to Zátopek se svým krutým tréninkem (viz příspěvek s péry na Betově, díky za něj).

Ale právě bych řekl, že orientační běžci by si spíše měli brát příklad z těch, co trénovali méně ale intenzivněji, neb jejich čas věnovaný tréninku se postupem doby stává čím dál vzácnější komoditou.

Osobně jsem si vyzkoušel, že zatímco abych měl porovnatelnou výkonost s českou špičkou na klasice, musel jsem trénovat velké objemy (pochlubím se, že můj nejtěžší trénink byl 8krát 2 km, ale po tom jsem pak prospal celý zbytek dne).
Na štafety, middly a sprinty přitom bohatě stačí se 2-3krát týdně na 20-30 minut vyšťavit.

z důvodu toho, že čas začíná být velmi drahá komodita, mají být např. v časopise OB prezentovány tréninky spíše těch, co trénovali málo ale efektivně na krátké tratě. Celkem zajímavé by třeba bylo, kolik trénoval Petr Kozák před závodem na KT v Mariánských Lázních, možná to ale už vyšlo při rozhovoru v čísle 1/2010, teď si nevzpomínám.


>Jiří, dej už pokoj s Gunderem Häggem. Vždyť sis s ním jenom naběhl. Kdo asi tak překonal jeho světový rekord na 5 km? Aha?
>
>
>
>>jsou i jiné věci,ve kterých má člověk na sobě pracovat než je sport a zrovna klasika je natolik časově náročná (řekl bych o dost více než diskutovat na internetu, po tom alespoň člověk není unavený), že to pro čím dál větší počet lidí nemá smysl - viz úbytek závodníků na klasice v elitě.
>>
>>pokud bude vše pokračovat jako doteď, tak se dospělý závodní orientační běh vyvine do této podoby:
>>- pár "jako-profi" běžců
>>- pár lidí, co má na klasiku dobré predispozice (a nemusí tak příliš trénovat) či je tato disciplína baví nejvíce (ale ty se s těmi předchozími skupinami budou stále méně moci soutěžně porovnat)
>>- Sosna, co se na ně bude dívat a modlit se při slově klasika
>>
>>jinak z Gundera Hagga (mimochodem poslední běžec, který držel světový rekord na 1500m až 5000m) si dělej srandu, až se mu časově alespoň přiblížíš (což při vší úctě nečekám), do té doby bych poprosil o tichý respekt a zakoupení jeho knihy "Gunder Haggs dagbok"
>>
>>
>>
>>>to myslíš vážně? A myslíš si, že sport je o tom, kdo má větší talent??? Podle mě by to tedy mělo být spíše o tom, kdo na sobě více pracuje a dokáže se zlepšit....samozřejmě na lesní sprinty bude stačit málo, protože tam nikdo nepojede. Tím pádem postačí trocha talentu a dvakrát týdně oběhnout panelák, jako Kunder Hák.....
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)