Re: Re: Re: Petice proti hromadnému startu na MČR NOB


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: David Kabáth , posláno: 27.11.2010 21:39:30, z adresy: 89.102.22.34

Jelikož jsem spoluautorem konceptu pro MČR v NOB 2011, tak budu taky rád reagovat na různé dotazy ohledně nočáku.



Jak píšeš, vždy když běžíš sám, tak je závod nejférovější, ať už v noci nebo ve dne. Ale když někoho doběhneš nebo někdo doběhne tebe, tak holt taky získáváš výhodu běhu s někým.


Ohledně možných výsledků: Nemyslím si, že pokud přijede česká špička, tak se do popředí výsledkové listiny dostane někdo, kdo by tam při intervalovém startu nebyl.


K úrovni závodu: Přijde mi, že pokud někdo bude chtít uspět, tak bude muset mapovat stejně sám. Jako formou tradiční B finalista na MČR vím, že i kdybych s nějakým reprošem vystartoval, tak s ním určitě nedoběhnu a budu se muset závodem promapovat sám. Ti ostatní, co jsou na tom formou podobně jako já, mi při závodě moc nepomůžou. Protože jdeme stejně pomalu a dělají podobné chyby.


Proto máš možnost buď jít s ostatníma a ty chyby dělat nebo si to odmapovat sám. Takže si myslím, že využití mapových schopností by nemělo utrpět.



Ideu hromadného startu na MČR v NOB jsme navrhli jako možnou změnu konceptu ze zaběhnutého systému. Říkali jsme si, že když už se na MČR na dlouhé trati v minulosti vyzkoušela spousta různých přístupů, tak bychom mohli něco nového vyzkoušet i na MČR v NOB.


Pokud nám dáte šanci tento koncept s hromadným startem vyzkoušet, tak se jej pokusíme uspořádat ke spokojenosti všech účastníků. Navíc jsme dostali výjimku na závod v roce 2011, takže i pokud by byl ohlas po závodě pozitivní, tak si příští pořadatel bude muset o další výjimku znovu požádat.



Sledujte prosím stránky MČR v NOB, kde se budou postupně objevovat informace k závodu, tratím, apod. Díky.








>>Víš vůbec jak způsobem se poběží? Sledoval jsi někdy (třeba na GPS) jak se dokáže rozdělit startovní pole při NOB? Běžel jsi někdy v noci Tiomilu? Běžel jsi někdy v noci Jukolu?
>>
>>Jinak hromadný start na MČR NOB je idea mě a Davida Kabátha, takže jsme připraveni reagovat na všechny vaše dotazy buď zde nebo na emailu.
>
>Tiomily jsem běžel zatím jen 2, závodů v nočních OB kolem 30, a každoročně běhám kolem 14 nočních tréninků s hromadným startem (F1), kde bývá na mojí trati 15 - 20 lidí, spousta motýlků a dalších rozdělovacích metod. Na F1 se taky moc dobře ukazuje, jak se startovní pole v noci může roztrhat, jak pomůže byť jediný člověk co s vámi běží a jaké procento takového závodu běžíš sám. Na zimní trénink je to dobré - připomenu si rychlejší běh, je legrace. Ale od nočního MČR očekávám regulérní závod, který prověří nejen fyzickou připravenost a umění viset, ale taky mapovou techniku.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)