Re: promarněná příležitost ?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Flaska , posláno: 7.9.2010 21:29:09, z adresy: 80.254.146.52

No ja nevim. Ono je docela dulezite si uvedomit, ze Nemecko (Bavorsko) je proti nam "rozvojova" zeme, co se OB tyce. A podle toho to obcas na zavodech vypada. Takze mit s nima dohromady treba ZB - Cechy by nemuselo byt zas tak spatne, ale mistrovstvi (teoreticky nejkvalitnejsi zavod v sezone) by mohlo dopadnout vselijak. Navic - v Bernriedu jsem uz na zavodech byl, ten teren je tam pouze lehce nadprumerny (vpodstate jeden svah se sutrama) a stavajici mapa je dosti podprumerna.
Ale pokud by se nejak pohlidala ta organizace, proc ne. A pro poradani zavodu v Sudetech jsem samozrejme vsema deseti :-)








>Sekce OB zveřejnila harmonogram výběrového řízení na pořádání v roce 2012 s tím, že první kolo bude vypsáno 15.9. V témže sdělení je ovšem první kolo, včetně kalendáře, rovnou vypsáno - o devět dnů dříve. Až potud vše v pořádku.
>
>Jenže v Německu už mají na rok 2012 přidělena troje mistrovství, přičemž červnová krátká trať i říjnová klasika se konají za humny - na druhé straně Šumavy, resp. Krušných hor. Termíny závodů i odkazy do mapy najdete v kalendáři:
>http://3web.dkm.cz/krajan/cal-cs.html
>(nalistujte si "Evropa" "2012").
>
>Naše soutěžní komise ovšem s jejich využitím zjevně nepočítá, protože plánuje obě mistrovství o týden dříve. Přitom by využití německých spolkových závodů bylo výhodné pro obě strany: pořadatelé by měli úspory z rozsahu a naši závodníci možnost vyzkoušet nezvyklé terény. Komplikací je jistě to, že Německá mistrovství jsou jednokolová, takže kvalifikační závody by bylo stejně třeba uspořádat u nás a bylo by také třeba najít spolupořadatele, který by zajistil přihlášky, platby, přepracování výsledků pro účely soutěží ČSOS, vyhlášení atd.
>
>Samozřejmě uznávám, že
>- by bylo třeba nabídnout Němcům recipročně účast na nějakých závodech v západních Čechách
>- by bylo třeba někdy využít závodů na Slovensku, kam to mají blíž zase Moraváci
>- by bylo vůbec nejlepší spolupracovat při pořádání vrcholových závodů s okolními zeměmi na pravidelném základě.
>
>Jinak ve sdělení sekce se uvádí jako jedno z kritérií "rovnoměrné rozdělení mezi oblasti", na čemž jsou zásadně perverzní tři věci:
>- že je toto kritérium uvedeno jen u druhého kola
>- že se mluví o oblastech, a ne o zeměpisném rozložení
>- že se mlčky předpokládá, že každý pořádá jen ve své vlastní oblasti
>Požadavek rovnoměrného pokrytí území mapami přitom souvisí s rozvojem. Pokud je nejbližší pořádná mapa vzdálená sto kilometrů, těžko budete navazovat na školní závody nebo zakládat nové kluby. Návrh na využití mistrovství Německa s tím nijak není v rozporu. Např. náš svaz může na oplátku uspořádat mistrovství obou zemí na Domažlicku nebo Tachovsku, ovšem samozřejmě s tím, že je bude zajišťovat nějaký velký klub z Prahy, z Východních Čech nebo třeba z Brna.
>
>Výsledky prvního kola mají být schváleny a zveřejněny do 11.12., kdy se koná valná hromada sekce. Takže pokud se chce někdo vykecat, ať to udělá tady, protože na VH už bude pozdě.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)