Re: Re: Re: Re: Re: Re: článek na worldofo.com o disciplínách na MS


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 26.8.2010 12:05:27, z adresy: 62.240.183.85

"Já Likasův příspěvek chápu tak, že se mu nelíbí hromadný start a vyřazovací sprint, a proto na takové závody nechce jezdit. Tohle je pro tebe fakt tak nestravitelné?"

pokud by vše začínalo a končilo na tomto suchém konstatování, pak je vše OK. Ale pokud se z toho dělá oficiální doktrína v OB médiích (časopis OB) a elitářsky se prohlašuje, co je a co není orientační běh a jaké disciplíny má mládež běhat (já sám jsem žil v omylu o hlavní disciplíně OB dlouhých 8 let) apod. pak je to chyba.





>Člověče, proč furt provokuješ?
>Proč pořád někomu něco podsouváš, někoho někam tlačíš, za vším vidíš nějaké role, ohlupování mládeže a já nevím co všechno?
>Ono by vlastně jenom stačilo, kdyby ses (než něco napíšeš) na věc podíval i z přesně opačné strany.
>Já Likasův příspěvek chápu tak, že se mu nelíbí hromadný start a vyřazovací sprint, a proto na takové závody nechce jezdit. Tohle je pro tebe fakt tak nestravitelné?
>Tobě se zase nelíbí klasika a raději jezdíš na sprinty a nikdo tady nemele nic o tom, že:
>"takovyto postoj neni racionalnim rozhodnutim cloveka porovnavajiciho plusy a minusy, ale jde o nabozenske zvolani. Nebezet zavod jen proto, ze ma urcite atributy, ktere nejsou v urcite casti OB spolecnosti v mode, pricemz orientacni prvek v zavode je zachovan, je dle me toho jasnym dukazem."
>Pochop už konečně, že (nejen sportovní) život není počítačová simulace, řízená sociologickými poučkami. Zkus se smířit s tím, že každý hledá v orienťáku něco jiného, každý má jiné cíle, jiné motivy ...
>
>
>>"motýlky, Hagaby a jiný okruhy. Hromadný start je pro mě důvod proč na závod nejet. Vyřazovací sprint bych taky neběžel."
>>
>>prave o tom jsem psal, ze takovyto postoj neni racionalnim rozhodnutim cloveka porovnavajiciho plusy a minusy, ale jde o nabozenske zvolani.
>>
>>Nebezet zavod jen proto, ze ma urcite atributy, ktere nejsou v ultrakonzervativni OB spolecnosti v mode, pricemz orientacni prvek v zavode je zachovan, je dle me toho jasnym dukazem.
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>>Já třeba taky nemám rád dlouhý divácký úseky, motýlky, Hagaby a jiný okruhy. Hromadný start je pro mě důvod proč na závod nejet. Vyřazovací sprint bych taky neběžel. Ale současně se nepovažuju za zpátečnického ultrakonzervativce. Jen mi víc vyhovuje formát klasiky nebo zkrácené a OB v lese. Nechápu čím takový lidé jako já, JJ tak iritují...
>>>
>>>>to jo, tyhle nabozensky zvolani "navrat ke korenum" apod. (na jeden cesky serveru o nabozenstvi prispiva nejaky Cechofin ze severu Finska, co je ultrakatolik a rad by obnovil inkvizici, v OB mi prijde situace velmi podobna) jsou jeste v OB rozsirene, ale nastesti vitezi zdravy rozum a tak se spousta veci zkousi, nez se udela zaver.
>>>>
>>>>a to bude i pripad tebou zmineneho knock-out sprintu, ktery je nejen dle me hodne zabavny format zavodu
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>>Tak ti nevim, co jsem si tak pročet diskuzi, tak většina přispěvovatelů se ukázala jako těžce konzervativní. Nechtějí hromadný starty, kilometrový divácký úseky, ..., ale naopak zaznívají hlasy, že "vraťme se ke kořenům, držme se tradic, ..."
>>>>>Pro mě jasný signál - klasika tu bude pořád. Za pár let spíš zapadnou voloviny typu knock-out sprint a podobné, vhodné tak maximálně jako doprovodný sranda závod nějakých vícedenních. :)
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)