upravení kvalifikace na MČR na klasice


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 25.6.2010 13:11:43, z adresy: 147.32.127.213

v současné chvíli probíhá sobotní kvalifikace MČR na klasice jednoduchým způsobem - prvních 8 ze 4 rozběhů postupuje do A finále.

Osobně bych navrhoval tento systém již pro podzimní MČR pozměnit a sice tak, že se běžec po nominování se do A finále může rozhodnout (do nějakého času od zveřejnění výsledků), v jakém (a zda) finále chce běžet.

Důvodů je několik:
1) někdo může běžet v sobotu ale v neděli už nikoli, čii je škoda, pokud vezme startovní rošt v A finále někomu jinému (zde se sice nabízí otázka, proč tam tedy takový člověk vůbec jede, ale počet závodů v rankingu je celkem vysoký a tak se i kvalifikační body hodí)

2) část běžců, co do A finále postoupí, nedělní maraton běžet nechce, naopak část běžců, co do A finále nepostoupí, by ho ráda běžela neb je to jejich hlavní disciplína (a nikoli oněch nominačních 50 minut)


Ještě je zde jiná varianta - že by se rankingové body udělovaly buď za celý závod (tedy podle výsledků nedělního MČR) či za nějakou kombinaci (např. 70% bodů z neděle, 30% bodů ze soboty).

Současný systém ale považuji za nefunkční.





Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)