Re: Re: z dobrého do lepšího - výhoda domácího prostředí ve zlíně tak 5s


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jj , posláno: 18.5.2010 23:18:34, z adresy: 147.32.127.213

tak teď koukám na postupy a mezičasy a nakonec bych řekl, že výhoda domácího prostředí byla ve Zlíně 0 sekund, jelikož jediné 2 postupy(dohledávky), které mi přišli u H21 jako z tohoto pohledu rizikové, byly 12 a 21, ale vůbec se domácí výhoda nepotvrdila

i tak by to ale chtělo nějak výhodu pro příště číselně specifikovat



>tak jinak, přímo z pravidel:
>
>"Závodů se nemůže zúčastnit závodník, který je s terénem seznámen tak dobře, že by měl
>podstatnou výhodu proti ostatním závodníkům. V případě pochyb závisí toto rozhodnutí na
>hlavním rozhodčím. Práce na vyhotovení mapy se považují za podstatnou výhodu po dobu
>jednoho roku od prvního použití mapy na závodě. "
>
>jelikož není nikde napsáno, co to znamená "dobře seznámen" a co to znamená "podstatnou výhodu" a nikde není uvedeno, na základě čeho bude hlavní rozhodčí ostatní soudit, jde o subjektivní měřítka, která budou vždy otvírat prostor pro spekulace. Z toho důvodu je třeba stanovit, co si pod pojmem "dobře seznámen" představit (viz mé tři body v minulém příspěvku) a zároveň se zamyslet nad tím, co to znamená "podstatná výhoda".
>
>Je to u městského sprintu 10 - 20 sekund (což bych si odhadl, že byla výhoda závodu ve Zlíně) či je to minuta ?
>
>Jak píšu, slova jsou jen slova a každý má k nim různé asociace, pokud se vše podaří alespoň trochu vyčíslit, bude problém s fair-play vyřešen jednou provždy, jelikož si závodníci budou moci sami spočíst, do jaké kategorie asi patří.
>
>
>
>
>
>>Jsem jeden z posledních, kdo by chtěl tvrdit, že pravidla jsou dokonalá, nicméně tento návrh (pokud je myšlen vážně, čímž si u některých kolegů nikdy nejsem jist) je třeba dost rázně odmítnout.
>>
>>V pravidlech především není o "výhodě domácího terénu" ani slovo. Co tam uvedeno je, cituje níže Sosna - tu práci sis mohl dát taky.
>>
>>Pravidlům vytýkám, vedle nesprávně použitých výrazů a zločinů proti českému jazyku, taky to, že obsahují spoustu věcí, které tam vůbec být nemají. Takovéhle nápady by to mohly ještě zhoršit.
>>
>>Zatím pořád ještě nejsem takový magor, abych si dělal čárky, kolikrát jdu v Praze přes Staré Město a kolikrát přes Stromovku. Hlavní věc je ale v tom, že pravidla jasně svěřují konečné rozhodnutí hlavnímu rozhodčímu. A "optimistická" myšlenka, že co HR to naprostý blb, se mi opravdu nezdá.
>>
>>No, zpětně vzato si říkám, že to ani nestálo za reakci, ale když už to mám napsané...
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)