Proč to nemít všechno na jednom místě (?)


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Honza Kramoliš , posláno: 9.3.2010 11:35:28, z adresy: 212.47.23.108

Každý pořadatel může (a měl by) zadat souřadnice, stejně jako všechny ostatní důležité údaje, do kalendáře závodů ČSOB. V kalendáři pak bude u vašeho závodu odkaz na mapy.cz.

No, v podstatě tu první větu už tady Jirka Vébr konstatoval. V té souvislosti mě ale zaujala Bestíkova sugestivní otázka:

Tak proc to nemit na jednom miste vcetne treba exportu do nejcastejsi pouzivanych sw pro navigace...

Opravdu by asi bylo dobré mít všechno na jednom místě. Čímž ovšem myslím především všechno, co si děláme sami, ne nutně to, co se přebírá (jako třeba plánovače trasy). Zatím to vypadá tak, že stránky sekcí jsou každá jinde, stránky ČSOS mají být ještě jinde, jinde je kalendář, jinde je archiv map pro OB, jinde jsou přihlašovací systémy. Nová aplikace zobrazování na mapě je taky jinde, ale ta není oficiální svazová.

Ideální by potom bylo, kdyby existovaly JEN JEDNY stránky svazu (včetně všech sekcí), kde by byl kalendář propojený s přihlašovacím systémem. Archiv map celkem nutně nějakou mapu republiky potřebuje - měl by ji tedy sdílet s kalendářem, který by pak měl i funkci zobrazování míst závodů (a jistě i exportu souřadnic).

Je mi jasné, že všechny ty věci vznikaly z iniciativy a dobrovolné práce jednotlivých lidí, což je potřeba ocenit. Nicméně vedení svazu je právě od toho, aby koordinovalo dotažení a propojení jednotlivých dílčích částí. Samozřejmě je třeba za to zúčastněným lidem zaplatit - podle možností, ale s vědomím toho, že jde o prioritu.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)