Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kosočtverec jeho Veličenstva


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 16.2.2010 20:11:12, z adresy: 147.32.127.213

"20 minutových sprintíků pro měkkouše"

vidíš Sosno, já považuji za měkkouše běžce ultradlouhých tratí. Zkus jít na dráhu a vysolit 1500m za 4:09 (to je světový rekord v tvé kategorii), to se teprve pozná charakter.

Ultravytrvalecký turismus v podobě různých dlouhých a klasik, který zde zpatečnické křídlo neustále vyžaduje, dělá z OB sport velmi podřadné kategorie a nutí každý rok x běžců skončit.




>>LOB zažívá velmi zajímavý vývoj, od velmi nepřesných turistických map přes perfektní OB mapy zpátky k turistice.
>>
>
>Jenže studijní nihilisto je to jináč, než v JJ příručkách. Kvalita map není pro LOB až tak rozhodující. Ostatně, když jsem kreslil kdysi mapu pro LOB, tak prej jak to nakreslíš, tak to skůtrem a rolbou vyjedem (jen se musí skůtrař trefit). Jenže právě o té rolbě a skůtru to je. Až se vrátíme k turistice s úzkou stopou, pak dělej závěry o návratu k turistice. I ta dost sněhem zavátá ski-adventure měla základ vyjeté široké stopy.
>
>A možná právě LOB má zřetelný trend jít cestou ultralongů a ne 20 minutových sprintíků pro měkkouše, ač tam by měla rolba levnou práci. Jo a jsem pro zachování všech současných LOB disciplín = nerušit. Jen si nedovedu představit, že se každá vystřídá 4x za krátkou sezónu.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)