Re: výsledky oblíbenosti disciplín,, žádost o okamžitý konec propagandy


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Petr Hrouda , posláno: 25.1.2010 11:37:02, z adresy: 147.251.34.95

Říká ti něco Gaussova křivka? Disciplíny stojící v krajních polohách (sprint a dlouhá) mají méně hlasů, disciplíny uprostřed hodně, vidím v tom naprosto normální rozložení preferencí, přičemž ani delší, ani kratší tratě nemají navrch (middle a klasika mají skoro stejně, sprint a dlouhá taky skoro stejně). To už musí být fakt umění překrucovat fakta daná exaktními údaji, abys z daných procent vyplodil svoje závěry... DALŠÍ POZNÁMKY VIZ U JEDNOTLIVÝCH BODŮ.

>Výsledky ankety o oblíbenosti disciplín hovoří jasně (vzorek není nijak velký, i když pro záchranu MČR na DT jste výsledky s podobným počtem respondentů považovali za validní):
>
>>Má nejoblíbenější OB trať je:
>>Middle 40.10 % (77)
>>Klasika 39.58 % (76)
>>Dlouhá 7.81 % (15)
>>Noční 6.77 % (13)
>>Sprint 5.73 % (11)
>>Celkem hlasů: 192
>
>plně se tak potvrzuje má teze o oficiální propagandě, která nutí běžcům klasiku jako hlavní disciplínu, aniž by si uvědomila obrovské následky, které to má na počet závodníků (závodníků, nikoli sportovních turistů). Zároveň se potvrdila i má teze o tom, že krátké tratě se nezavedli pro diváky, ale pro samotné závodníky, jelikož jsou o dost zajímavější..
JSOU O DOST ZAJÍMAVĚJŠÍ TŘEBA V TOM, ŽE STAČÍ DVA MĚSÍCE INTENZIVNÍHO TRÉNINKU, ABY SE ČLOVĚK DOSTAL NA ŠPIČKU V KRÁTKÉ DISCIPLÍNĚ. (TAK NĚJAK JSI ARGUMENTOVAL PŘI PROTLAČOVÁNÍ DVOJZÁVODOVÉHO RANKINGU PRO NASAZOVÁNÍ NA SPRINTY, NE?) JESTLIŽE SE ZVYŠUJE PROCENTO TAKTO ZAMĚŘENÝCH ORIENŤÁKŮ, PAK SE NEDIVME KDYŽ Z NĚJAKÉHO SROVNÁNÍ VYJDE ŽE SE ZÁVODNÍCI NA DELŠÍ DISTANCI ZHORŠILI OPROTI DŘÍVĚJŠÍ GENERACI. NAVRHUJI ZRUŠIT KRÁTKÉ TRATĚ, ABY ZAS VŠICHNI MUSELI BÝT NARDCENÍ NA KLASIKU, A ZA PĚT LET CHCI VIDĚT JAK SE NÁM "TRÉNOVANOST NÁRODA" ZASE ZVEDÁ. :o)
>
>A to jsou ještě výsledky zkresleny z těchto důvodů:
>
>1) propaganda o klasice trvá již tak dlouho a je natolik mediálně prezentovaná, že celé generace běžců nedostali možnost udělat si vlastní názor (pokud nyní propaganda skončí a běžci si konečně budou moci svobodně zvolit, stejná anketa za 5 let posune klasiku někam k dlouhé trati).
NO NEVÍM, PŘIJDE MI ŽE MEDIÁLNĚ JSOU SPÍŠ TLAČENÉ PRÁVĚ SPRINTY... VŽDYŤ SE KOUKNI, I PŘES OFICIÁLNÍ SNAHY ZADUPAT DT DO ZEMĚ JE TO PRÁVĚ SPRINT, KTERÝ MÁ U LIDÍ MENŠÍ OBLIBU.
>
>2) část hlasujících byli veteráni, kteří ale klasickou trať neběhají – měřítko mají 1:10000, a délka jejich trati odpovídá middlu
JAKO VETERÁNA MĚ SERE, POKUD MI POŘADATEL POSTAVÍ NAMÍSTO KLASIKY NĚCO JAKO ZKRÁCENOU TRAŤ ANI NE NA HODINU - ANO, STÁVÁ SE TO, ALE JE TO "VINA" STAVITELE TRATI - NEOSOČUJ TEDY VETERÁNY, ŽE NEBĚHAJÍ KLASIKU, KDYŽ JIM JI NĚKDO POŘÁDNĚ NEPOSTAVÍ. MĚŘÍTKO SEM NEPLEŤ, KLASICKOU TRAŤ DĚLÁ DÉLKA A STAVBA TRATI. A NEODPUSTÍM SI POZNÁMKU: KDO Z POHLEDU VETERÁNA NEJVÍC ZMASTIL DLOUHOU TRAŤ V ROCE 2009? BYL TO TVŮJ ODDÍL CHT, KTERÝ NA MISTROVSTVÍ ČR NA DT (!) POSTAVIL VETOŠŮM NĚCO MEZI KLASIKOU A DELŠÍM MIDDLEM - KDYŽ JDE VÍTĚZ H40 DLOIHOU TRAŤ POD 70 MINUT (A JINÉ KATEGORIE NA TOM BYLY PODOBNĚ), CO K TOMU DODAT? :o(
>
>3) část hlasujících uvedlo klasiku, ale na tuto disciplínu netrénují, čili jde o přetvářku
A CO KDYŽ SI VYCUCÁM Z PRSTU PROTIARGUMENT, ŽE URČITĚ SPÍŠ VÍC ZÁVODNÍKŮ TRÉNUJE "JAKO NA KLASIKU" (TEDY TRÉNINK S OBJEMOVÝM ZÁKLADEM) NEŽ ČISTĚ RYCHLOSTNĚ NA KRÁTKÉ TRATĚ? ČÍM MÁŠ PODLOŽENO TY SVÉ TVRZENÍ (KROMĚ "PŘÁNÍ OTCEM MYŠLENKY")?
>
>4) takto položená anketa nezohlednila nároky na pořadatele (velká mapa, více práce pro stavitele tratí), tedy náklady běžců na jednotlivé disciplíny
TVŮJ PŘÍSPĚVEK SE TÝKÁ OBLIBY MEZI ZÁVODNÍKY, TAKŽE TENTO ARGUMENT JE NA TOMTO MÍSTĚ IRELEVANTNÍ.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)