Re: Re: Někdy nám závody znemožní uspořádat počasí, někdy vedení sekce LOB...


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Sosna , posláno: 18.1.2010 16:24:39, z adresy: 193.86.31.73

Ono to bude složitější.

Pořadatel je kdo? V LOB rozpisech (na rozdíl od OB) se nerozlišuje pořadatelský orgán a pořadatelský subjekt. A ani rozlišení na orgán a subjekt nedává úplně smysl. Přesto právě to nerozlišení vystihuje problematiku. Nějak to obvykle řeší jen smlouva o pořádání mezi těmito subjekty (nebo orgány).

Buď pořádám se vším všudy a jsem pánem veškerých peněz a nesu riziko. A nebo mi do toho někdo má právo kecat, ale pak ať obstará i další, protože opravdu bude těžké shánět sponzory, granty (mohu na ně vůbec dosáhnout když nejsem pánem situace) či domlouvat pronájmy. Na závody LOB je málo peněz. Peníze na startovné, i kdyby se dramaticky zvýšilo, naráží na stále klesající počet závodníků. Bez nasmlouvaných dalších peněz z mimosvazových zdrojů to asi nepůjde. Projíždění stop je drahé a bez kvalitních stop nemá obvykle závod úroveň.

Budoucnost orienťáku na lyžích je možná jinde než v klasickém LOBu, který objíždí jen velmi malý počet závodníků a který naraží na neustálé termínové problémy se sněhem. Lyžařskou veřejnost přitáhnou možná jiné formáty, které ovšem těžko zapadnou do klasického schématu rankingů a žebříčků, protože sezóna je krátká. Už letos možná narazíte na "lobáka", který bude mít za sebou 4 "dálkové" scorelaufy, 5 nočních tréninků, ale LOB do soutěží ČSOS neabsolvuje.






Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)